Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +177
W 25,5 miesiąca przejechane 85 tys. km. Skoda Fabia III Kombi 1.0 MPI 60 KM w gazie.
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
W ciągu kolejnych ok. 3 miesięcy zrobię kolejne parę tys. km i Fabia przestaje być moim daily, bo trochę zmieniła się mi koncepcja pojazdowa (przede wszystkim: potrzebuję większego auta - przesiadam się na Dacię Jogger). Niemniej, o Fabii mogę jedynie powiedzieć same dobre słowa, że zacna maszyna. Zaplusuj aby oddać respekt.
(więcej fotek w komentarzach)
kamz_4con +97
Zdziwiło mnie, że 1700 osób popiera taki wpis. Zero refleksji nad integralnością swojego narodu i afirmacja narodu obcego są dla mnie kuriozalne i prowadzi do konkluzji, że jest bardzo duża grupa osób, dla której lojalność narodowościowa jest zbędna. To prosta droga do wejścia w tę lukę przez inne państwa.
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
#ukraina #polska #ojkofobia #optymizmnajwyzszaformanaiwnosci #4konserwy
Otóż nie, właśnie przekonuję się na własnej skórze, że do sensownego programowania w CUDA potrzeba albo drugiego kompa z taką kartą do którego łączymy się zdalnie i na nim odpalamy swój program albo dwóch kart graficznych gdzie jedna nie jest podłączona do żadnego monitora tylko do obliczeń albo karta + APU i to jest chyba najbardziej sensowna opcja. Wtedy podłączamy monitor do integry, a GPU służy tylko do obliczeń.
#programowanie #nvidia #cpp
Reguła jest taka,
nvidia - sterowniki piszą totalni
Dlaczego tego badziewu używasz? Lepiej OpenCL.
Działa na właśnie Radeon, a nawet i na
Ja bym się nie dawał związać jakimś CUDom na kiju tylko brał przenośny otwarty standard OpenCL.
Jak się przesiąść to teraz, potem już się nie będzie chciało
Co wywnioskowane, że Radeony pakują rdzeni liczących - jak Bul znajomych w urzędy na odchodne?
To przecież oczywiste z specyfikacji.
Do tego typu work load ogólnie, nie tylko liczenia sha256 będą dobre, nie mówię że do każdego innego, nie wiem co @GwnBrz sobie liczy, na pewno są w sieci
"This flaw also allows an attacker (or rogue user) with a low-privileged account to gain super-access to their own system, but the real risk to enterprises is the remote vector," Moore added.
Dowolny program właściwie przejmował superadmina / roota. No bez jaj żeby takie rzeczy już sama karta graficzna
Linux:
Nvidia - nie polecam, zamknięty badziew, nie szanują userów ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Radeon - do obliczeń <3 i do gier
Radeon na otwartych sterownikach -
Oczywiście Nvidia wspiera też opencl.
A co do resetowania to chodzi tylko o debugowanie, bo system zabija sterownik jak karta zbyt długo nie odpowiada, a zdarza jej się zawiesić jak przesyła więcej danych do debuggera. A takich rzeczy jak dynamiczne zrównoleglanie w ogóle nie da się debugować z jedną kartą
@rfree: Do gier to akurat Radeon ssie :-p. AMD ciągle wypuszcza karty, które są droższe i gorsze od tych z Nvidii, poza tym sterownik znacznie bardziej obciąża CPU, nie wspomnę o energii i temperaturze.