#programowanie Kilka dni temu walczyłem z #opencv pod #qt creatorem - kilkukrotnie skompilowałem wersję 3.0 pod mingw, dodałem biblioteki do pliku *.pro i nawet udało mi się uruchomić przechwytywanie obrazu z pliku avi i wyświetlanie+przerabianie mat -> QPixmap i wrzucanie jako tło labela. Działało to biednie, bo bardzo powolnie i wywalało się po rozszerzeniu labela na szerokość większą niż 640px, ale dało się uruchomić. Dzisiaj chciałem doprowadzić je do stanu używalności, ale każda próba uruchomienia starego kodu kończy się crashem. O co może chodzić? Równocześnie na kompie mam wersję 2.4 i działa spoko pod VS2013 (była już w czasie kiedy odpalałem kod w qt). #programowanie
@CichyGlosZTyluGlowy: pierdyliard problemów wszelkiego rodzaju, począwszy od instalacji/kompilacji/użycia prekompilowanych bibliotek po randomowe wypieprzanie się z niewiadomych przyczyn. Jeśli nie jesteś poweruserem opencv to nie skorzystasz z nowinek które tam są, a prędzej Cię szlag trafi. 2.4 jest stabilne w użyciu.
Równocześnie na kompie mam wersję 2.4 i działa spoko pod VS2013 (była już w czasie kiedy odpalałem kod w qt). #programowanie
@PuchatyKuba: to jest po polsku.