Jak obserwuję obecną sytuację polityczną, to mam nieodparte wrażenie, że #kukiz jego Ruch jest jednak wykreowany przez PiS i Kaczyńskiego
Patrząc na to z dłuższej z perspektywy czasu to elektorat zawiedziony PO najpierw idzie do Kukiza, a dopiero później do PiSu i stąd taki wynik. Czyli na początku buntujemy ludzi przeciw PO. Na PiS nie zagłosują bo przecież to ciemnogród, ale gdy już zaczęli być zwolennikami Kukiza mogli z spojrzeć na PO krytycznie. Kukiz tymczasem zaczął się trochę ośmieszać może nawet celowo, a stąd już prosta droga do PiSu.
Jeżeli okaże się to prawdą to uznam Kaczyńskiego za geniusza, a to zagranie za majstersztyk.
@Enricco: Nikt go nie wykreowal, poprostu za glupi i cienki jest do polityki i to tyle. A to ze wiekszosc jest Anty-PO to nic dziwnego. Polska potrzebuje konserwatystow, ale lagodniejszych niz Korwin. Zal ze nikogo takiego nie ma.
Jak obserwuję obecną sytuację polityczną, to mam nieodparte wrażenie, że #kukiz jego Ruch jest jednak wykreowany przez PiS i Kaczyńskiego
Patrząc na to z dłuższej z perspektywy czasu to elektorat zawiedziony PO najpierw idzie do Kukiza, a dopiero później do PiSu i stąd taki wynik. Czyli na początku buntujemy ludzi przeciw PO. Na PiS nie zagłosują bo przecież to ciemnogród, ale gdy już zaczęli być zwolennikami Kukiza mogli z spojrzeć na PO krytycznie.
Kukiz tymczasem zaczął się trochę ośmieszać może nawet celowo, a stąd już prosta droga do PiSu.
Jeżeli okaże się to prawdą to uznam Kaczyńskiego za geniusza, a to zagranie za majstersztyk.
#polityka #homopoliticus
@Enricco: Popraw sobie, a mój komentarz możesz usunąć. :)