ej @SOLGAZ bo mama remontuje kuchnię, no i chciałem jej "niespodziankę" zrobić i kupić płytę bez płomienia. szukam opinii co może być nie tak, bo jednak mama całe życie kuchenki gazowe płonące i nie chciałbym żeby miała jakieś problemy.
Czytam, że: - często się wyłączają bez powodu, albo w niskich temperaturach (okno otwarte gdy chłodno na zewnątrz) - jak się zagotuje to trzeba garnek zdjąć z "palnika", poczekać i wsadzić ponownie - ciężko utrzymać w czystości - rysują się od garnków - długi czas nagrzewania oraz stygnięcia
jak się odniesiecie do przedstawionych problemów? Wszystko fajnie, bez płomienia, ale żeby nie było upierdliwe w użytkowaniu
Bardzo dziwna opinia. Ale wiemy kto ją zostawił: była jedna klientka która miała kuchnię 2x2 bez wentylacji. Płyta wykrywała stężenie CO w pomieszczeniu i się wyłączała. To prawidłowa praca. Niskie temperatury? Tu inna sprawa: gaz butlowy przy niskich temperaturach osadza się na dnie, więc wystarczy ruszyć butlą i już ożna gotować.
jak się zagotuje to trzeba garnek zdjąć z "palnika", poczekać i wsadzić ponownie
szukam opinii co może być nie tak, bo jednak mama całe życie kuchenki gazowe płonące i nie chciałbym żeby miała jakieś problemy.
Czytam, że:
- często się wyłączają bez powodu, albo w niskich temperaturach (okno otwarte gdy chłodno na zewnątrz)
- jak się zagotuje to trzeba garnek zdjąć z "palnika", poczekać i wsadzić ponownie
- ciężko utrzymać w czystości
- rysują się od garnków
- długi czas nagrzewania oraz stygnięcia
jak się odniesiecie do przedstawionych problemów? Wszystko fajnie, bez płomienia, ale żeby nie było upierdliwe w użytkowaniu
#pytanie #kupujesolgaz #solgaz
Chyba jakieś tanie, na pewno nie Solgazu :D
pierwsze słyszę.
Wręcz przeciwnie, O wieeeele prościej niż tradycyjną
Mojej mamy się nie rysuje, ale widziałem indukcyjne
Bardzo dziwna opinia. Ale wiemy kto ją zostawił: była jedna klientka która miała kuchnię 2x2 bez wentylacji. Płyta wykrywała stężenie CO w pomieszczeniu i się wyłączała. To prawidłowa praca.
Niskie temperatury? Tu inna sprawa: gaz butlowy przy niskich temperaturach osadza się na dnie, więc wystarczy ruszyć butlą i już ożna gotować.
Chciałoby