Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Kopytnik_1 +5
#przegryw
Budzisz się w nocy i widzisz, że koło Twojego łóżka stoi kosmita szarak i wpatruje się w Ciebie swoim wielkimi, czarnymi oczami bez źrenic. Jak reagujesz?
Budzisz się w nocy i widzisz, że koło Twojego łóżka stoi kosmita szarak i wpatruje się w Ciebie swoim wielkimi, czarnymi oczami bez źrenic. Jak reagujesz?

Uczę się programowania, cośtam umiem zaprogramować ale w miare mi to idzie a dopiero jestem po liceum. W każdym razie idę na studia informatyczne i w ogóle chciałbym się realizować w tym temacie.
Sęk w tym że mam drugą pasję pasję motzno czyli języki obce, znam już trzy (dwa na poziomie C1/C2, trzeci B2).
Pytanie do was, czy ogólnie w sektorze IT/programowania znajomość języków obcych poza angielskim daje jakieś większe możliwości, czy liczy się głównie umiejętność klepania kodu? Słyszałem różne opinie a w sumie to zależy mi na tym żeby czas poświęcony na naukę nie szedł na marne.
Z fartem
#programowanie #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez autora
W różnych branżach jest różnie, może istnieją programiści dla których koniecznością jest czytanie dokumentacji w języku narzecza Mbutu czy podobne rzeczy, ciekawi mnie tylko czy to się zdarza/jest na to zapotrzebowanie.
@javarzi thx
Co do przydatności znajomości języków obcych w programowaniu, to podstawą jest znajomość angielskiego. Jak już znasz to liczy się jak dobrze umiesz programować. I dopiero jak już jesteś dobrym programistą i znasz angielski, to znajomość innych języków obcych może pomóc ci znaleźć pracę w miejscach