Wpis z mikrobloga

Pytanie dla ludzi świętujących niedawne zwycięstwo postępu w USA:

Czy uważacie, że małżeństwa kazirodcze (brat - siostra, syn - matka i wszystkie inne mozliwe kombinacje) powinny być dozwolone? Czy jest jakaś moralna różnica pomiędzy brakiem przyzwolenia dla małżeństw homoseksualnych i kazirodczych?

#neuropa #homoseksualizm
  • 39
  • Odpowiedz
@iramusa: #!$%@?ąc od mojego stanowiska w tej sprawie, bo jest mi bardzo wszystko jedno w sprawie homoseksualistów: tak, jest różnica.
Małżeństwo kazirodcze prowadzi do chowu wsobnego, a małżeństwo homoseksualne nikomu nie zagraża.
  • Odpowiedz
@iramusa: Wybacz, ale próbujesz wszcząć gównoburzę. Nie mam nic przeciwko temu, żeby homoseksualiści zawierali między sobą związki. Co ma tu moralność do gadania? Dwoje dorosłych niespokrewnionych ludzi chce być ze sobą - coś Ci przeszkadza?
A kazirodztwo jest nie tylko naganne moralnie, ale już sama natura postanowiła, że to złe, bo z takich związków rodzi się potomstwo z wadami genetycznymi.
  • Odpowiedz
@iramusa: nie świętowałem, ale zdziwiło mnie, że spytałeś o kazirodztwo, a nie nekrofilię i zoofilię.
Sądzę, że homoseksualiści są przeciwni tym trzem sytuacjom, z tego, jak reagują na takie porównania.
  • Odpowiedz
@iramusa: Skoro homosie mają takie prawo to czemu nie pary kazierodcze? Powinna być tylko jakaś regulacja odnośnie pomocy na chore dziecko która by im się nie należała bo robią to na własne ryzyko. To samo z zoofilią, jak ktoś chce niech stuka kozy, psy, konie czy co tam jeszcze się bzyka. Dla mnie to wszystko jest wsadzone do jednego worka więc skoro mówi się a to trzeba powiedzieć b. Żeby
  • Odpowiedz
@iramusa:

Czy jest jakaś moralna różnica pomiędzy brakiem przyzwolenia dla małżeństw homoseksualnych i kazirodczych?

A czy jest jakiekolwiek podobieństwo że w ogóle zaczynasz temat? Nie wiesz czy skutkuje kazirodztwo?
  • Odpowiedz
@ImOut: takimi samymi jak pedofilów, pijaków, narkomanów i inny margines chociaż jak już się nad tym zatanawiać to wysłał bym ich na odbycie obowiązkowej rocznej służby wojskowej
  • Odpowiedz
@RivaTnT90:

A jakimi metodami leczy się pedofil,pijaków,narkomanów i inny margines?

wysłał bym ich na odbycie obowiązkowej rocznej służby wojskowej

W czym miałoby to pomóc? Służba zmienia orientację seksualną?
  • Odpowiedz
tylko jakaś regulacja odnośnie pomocy na chore dziecko

@RivaTnT90: regulacja regulacją, a spieprzona genetyka idzie dalej w świat. Proponuję powtórzyć podstawy biologii. Sądzę, że podręcznik do gimnazjum starczy na ten poziom.
  • Odpowiedz
@ImOut: chociażby technikami awersyjnymi
@kasiknocheinmal: to obowiązkowe podwiązanie nasieniowodów lub inna sterylizacja i tyle. O pedałach też można powiedzieć że przyczyniają się do roznoszenia hifa czy innych wener, albo że przez ich orientację wymiera gatunek. Ktoś pisał że przez wypaczone dna natura weryfikuje że jest to złe a w przypadku homosiów nie zweryfikowała ? Dziecka nie będzie więc jak na moje oko to nawet gorzej. Przy rozwoju nauki
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal: @OSH1980: @pila_mechaniczna:
To że ktoś jest w małżeństwie nie znaczy, że musi mieć dzieci. Żyjemy w dobie ogólnodostępnej antykoncepcji. (Przynajmniej tego argumentu często udziela #neuropa, żeby dać przyzwolenie na małżeństwa homoseksualne.) Jak chcą zawszą mogą zaadoptować albo poprosić, żeby ktoś z zewnątrz udzielił im genów.

Poza tym, czy zabraniamy ludziom, którzy mają podwyższone ryzyko przekazania chorób genetycznych rozmnażania się? Jeżeli nie, to
  • Odpowiedz