@naprawalaptopow pomocy! Pacjent to Acer 7745G. Od dłuższego czasu zdarzało mi się, że pojawiał mi się biały ekran podczas pracy. Od tygodnia było tak, że biały ekran pojawiał się od razu po rozruchu. Jako, że trochę się znam ( ͡°͜ʖ͡°) to rozkręciłem go całego i sprawdziłem wszystkie kabelki, połączenia, odszczurzyłem go z kurzu itp. Teraz jest tak, że po wciśnięciu przycisku zasilania świeci się on przez 2 sekundy i gaśnie. Po podpięciu pod prąd baterie ładuje. Co zrobić, jak żyć? Coś tam doczytałem, że może to być problem z grafiką. Da się coś takiego naprawić? Mogę podesłać jakieś fotki czy coś. Proszę o pomoc (╯︵╰,)
@Xuxire: objaw przed rozkręceniem wskazywał na grafikę bądź matrycę. Natomiast po rozkręceniu już mniej ciekawie, bo mogło jeszcze zwarcie dojść. niestety bez zbadania sprzęty ciężko doradzić cokolwiek
@naprawalaptopow: Rozumiem, że koszt diagnozy co i jak u Was to 20 zł za kuriera, a potem dostaję cennik naprawy? Musiałbym go skręcić przed wysyłką, czy wystarczy zabezpieczyć dobrze już rozkręcony sprzęt? :)
@Xuxire: Diagnoza jest darmowa, kurier w jedną stronę to 20 zł. Możesz nie skręcać laptopa, tylko złożyć go, by w częściach nie transportować, gdyż jest o wiele większe prawdopodobieństwo uszkodzenia podzespołów.
Pytałem się wczoraj, jaki czołg rysunkowy z drugiej wojny światowej chciałbyś zobaczyć. To żaden nie napisał, tacy jesteście właśnie koledzy. Przykro mi że jesteście tacy, widocznie tacy musicie być.
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link