Wpis z mikrobloga

Mireczki, zamówiłem sobie telefon z chin, dzisiaj dostałem pismo z urzędu celnego o konieczności przesłania im stosownych dokumentów. Dostał ktoś takie pismo z Zabrza? Wydaje mi się, że druk jest niekompletny, brakuje podpisu celnika i czegoś jeszcze. Czy tak ma być? Jest możliwość, że chińczyk wysłał to jako gift, a oni chcą wyłudzić dowód zakupu? Na drukach brak pieczątek i jeden nieczytelny podpis. Da radę im zagrać na nosie? Skoro wymagają ode mnie przestrzegania przepisów (całkiem słusznie), sami też powinni ich przestrzegać. Dzięki za odpowiedż.
Linki do skanów: strona1
strona2

• 19
  • Odpowiedz
@C4ke: @C4ke: Płać i płacz. Nie zapłacisz, to przesyłka wróci do chin. Wiedziałeś, że do przesyłki z chin mogą naliczyć vat, a napis "gift" nie ma tu nic do rzeczy.
Kiedyś, ktoś wrzucał link do jakiegoś FB w którym ktoś ominął ten VAT, ale nie pamiętam na jakiej to zasadzie.
  • Odpowiedz
@C4ke: ja dostałem jak zamawiałem z wisha. Pokazałem im że jest kupo i zapłaciłem tlyko dolara za wysyłkę i na drugi dzień miałem paczkę :)
PS. Zabrze zawsze sie dojebuje
  • Odpowiedz
@Yatech: Wcale nie płaczę, wiedziałem i vat zapłacę, tylko zastanawiają mnie puste pola w rubrykach, i wyraźnie puste miejsce na podpis celnika...
  • Odpowiedz
@DK13:
@Polska4Ever:
@C4ke:
@Yatech:

@Zieloo @chomikagresor @matiwoj11
@Albin0071: nei raz musiałem płacić za clo, wystarczy napisac pdfa z screenshotem aukcji, screenem dowodu płatności, skanem dowodu osobistego na maila zabrzowskiego i podac nr ks magazynej i wagi, nr przesyłki i do tygodnia czasu odsyłają na poczte za pobraniem, dostajesz awizo i na poczcie podpisujesz papierek o odprawie celnej i płacisz vat. Celnicy nie odpisują na maila a od
  • Odpowiedz