Wpis z mikrobloga

@Primusek: Dlaczego zły? Papież został wybrany przez kardynałów, którzy w końcu się obudzili, że nie można wciąż siedzieć w moralnym średniowieczu, bo można się obudzić z ręką w nocniku.
Narzekają tylko ludzie ze środowisk w stylu pch24/fronda, które udają prawicowe, a ich wiara różni się od fanatyków tylko tym, że nie biegają z karabinami – z chrześcijaństwem to ma mało wspólnego (jak kogoś boli czytanie, to niech spojrzy przynajmniej na
  • Odpowiedz
@Internet_the_explorer: Brawo z deszczu pod rynnę. Najlepiej zestawić Franza z Terlikowskim i powiedzieć " Nie pyskować, bo Terli przyjdzie". Nie chodzi żeby było tylko źle a nie gorzej, tylko żeby było lepiej. Ratzinger bardzo dobrze wypełniał swoje obowiązki. Mówisz, że nie jesteś chrześcijaninem, ale znasz receptę na ta żeby chrześcijanie nie przestali być chrześcijanami. Święty Tomasz patrzy.
  • Odpowiedz
@Primusek: Niby w jaki sposób papież "osłabia chrześcijaństwo" poprzez zwykłą rozmowę z przedstawicielem ruchu LGBT? Główna zasada chrześcijaństwa brzmi "miłuj bliźniego swego jak siebie samego" - należy miłować każdego, nawet grzeszników, za jakich uważa się homoseksualistów. Zresztą jako katolika dziwi mnie, czemu w świetle tej zasady homoseksualizm w ogóle uważa się za grzech - przecież to nie krzywdzi w żaden sposób drugiego człowieka, więc nie należy tego potępiać. Poza tym
  • Odpowiedz
@Primusek: W pierwszym komentarzu napisałeś:

Zamiast się nabijać powiedzcie dlaczego uważacie, że tak nie jest. Hę? Kutafony z was, a nie mirki.

Odnosiło się to zapewne do głównego tematu posta, którym jest wpis Axelio na temat osłabiania chrześcijaństwa przez papieża poprzez rozmowę z przedstawicielami LGBT.
  • Odpowiedz
@kw401: No dobra, ale czy zauważyłeś żeby ci, którzy się nabijali użyli jakiś argumentów? Zauważ, że nie napisałem " Kutafony nie śmiejcie się, bo on ma rację " tylko napisałem " powiedzcie dlaczego uważacie, że tak nie jest".
  • Odpowiedz