Aktywne Wpisy
Promilus +795
cinu4 +82
Najbardziej natrętnych neur0pków mam na czarno a i tak fala tuskoidów zalewa wykop przed wyborami. Gdyby mi ktoś w 2015 powiedział, że za 8 lat internet zacznie obciągać Donaldowi to bym wyśmiał, a teraz po prostu wiem, że ten naród skazany jest na bycie pod butem.
#bekazlewactwa #konfederacja #bekazpo #bekazneuropy #polityka #wybory
#bekazlewactwa #konfederacja #bekazpo #bekazneuropy #polityka #wybory
Jest jakiś sposób na szybki kontakt z moderacja aby mógł edytować mi wpis ?
Za FB:
Pinta Miesiąca - Czerwiec - Kwas Beta (a ja jeszcze Alfy nie piłem :P)
Lichtenhainer, słyszeliście ? Obok Berliner Weisse i Gose to jedno z niemieckich, historycznych, kwaśnych i lekkich piw pszenicznych.
To raczej zapomniany gatunek piwa, produkowanego do II Wojny Światowej w miasteczku Lichtenhain, na obrzeżach niemieckiej Jeny.
Łączy w sobie elementy Berliner Weisse, Gose i Grodziskiego, zapewniając niespotykaną kombinację smaku kwaśnego i wędzonego, wspartego przez silną słodowość i delikatną chmielowość.
Ma w sobie czysty profil aromatyczno-smakowy, charakterystyczny dla Berliner Weisse. Ma w sobie delikatną kwaskowość Gose. Ma w sobie umiarkowaną wędzoność piwa Grodziskiego.
Lichtenhainer to lekkie, jasne piwo górnej fermentacji, o pszenicznej podbudowie słodowej, delikatnej kwasowości i wędzoności. Jest pozbawione aromatów typowych dla hefe-weizenów. Profil aromatyczny jest wędzony, słodowy i lekko kwaskowy, z akcentami chmielowymi.
Czyste drożdże górnej fermentacji pomagają wybić się wymienionym aromatom.
Niczym prawdziwe niemieckie piwo, Lichtenhainer gwarantuje balans słodowości i chmielowości, wspartego przez lekką wędzoność i kwaskowość.
Lichtenhainer - w wersji PINTY nazywa się Kwas Beta. Ekstrakt to 9,0°Plato i 3,2% alk. obj. W jego produkcji użyliśmy najlepszej jakości słodów niemieckich Weyermann® zapewniających kompleksową słodowość jęczmienno-pszeniczną. Słód jęczmienny wędzony drewnem bukowym, nadaje charakterystyczny aromat ogniska i wędzonej szynki. Bakteriami kwasu mlekowego delikatnie zakwasiliśmy brzeczkę, czyniąc piwo bardziej orzeźwiającym.
Szlachetne chmiele europejskie - Heersbruker i Strisselspalter - wniosły do piwa krótką, delikatną goryczkę oraz lekko kwiatowe aromaty, doskonale współgrające z profilem piwa.
Kwas Beta dostępny będzie w sieci pubów serwujących PINTĘ Miesiąca. Zaktualizowana mapka zostanie opublikowana końcem tego tygodnia.
PINTA, nie ma nudy :)
Raczej nie będe miał okazji spróbować jako, że dystrybucja tylko w kegach.