Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +812
Dopóki nie miałem dziecioka w wieku przedszkolnym, żyłem w błogiej nieświadomości, że na początku jesieni, gdy tylko pierwsze liście zaczną spadać z koron drzew, rozpoczynają się #!$%@? igrzyska w zbieraniu kasztanów.
Mój 3-latek dostał zadanie domowe, żeby pozbierać dary jesieni. Kasztany, żołędzie, szyszki, jakieś kolorowe liście.
Wziąłem młodego do pobliskiego parku, gdzie moim oczom ukazał się batalion matek z dziećmi z reklamówkami z biedronki. Dzieci przepocone, matki #!$%@?, że nie mogą tiktoka
Mój 3-latek dostał zadanie domowe, żeby pozbierać dary jesieni. Kasztany, żołędzie, szyszki, jakieś kolorowe liście.
Wziąłem młodego do pobliskiego parku, gdzie moim oczom ukazał się batalion matek z dziećmi z reklamówkami z biedronki. Dzieci przepocone, matki #!$%@?, że nie mogą tiktoka

Ryneczek +100
Dzień dobry. Przypominam, że Niemcy to naród wiecznych barbarzyńców i zbrodniarzy wojennych.
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska

mam taki przebieg jak widać niżej i nie wiem jak zrobić żeby te wartości na osi x ( czas) przesunąć żeby zaczynały się od 0 a nie od -100
ale ogólnie wczytaj się w instrukcję polecenia axis
A = csvread('20.csv','.')
figure(1)
hold on
grid on
plot(A(:,1), A(:,2), 'r')
plot(A(:,1), A(:,3))
ylabel('I,w','FontSize',15)
xlabel('t [s]','FontSize',15)
title({'Przebieg prądu i prędkości w czasie,';'nastawa przekaźnika czasowego: 20 sek.'},'Fontsize',15)
legend('prąd', 'prędkość')
dane pobiera z pliki 20.csv
@rusty_zn-e: w ktorym miejscu dodac ta wartosc 100??
x = linspace(0,10);
y = sin(x);
plot(x,y)
xlim([0 5])
a wrzuć wartości z pliku
newX = oldX + 100
plot(newX, A(:,2), 'r')
plot(newX, A(:,3))
nie mam matlaba więc strzelam trochę ;p
@rusty_zn-e: zwracam honor, może o to właśnie chodziło
@gregoryk55: wlasnie o to chodzilo, teraz jest juz dobrze, dzieki za pomoc
Albo: plot(A(:,1)+100, A(:,2), 'r')