Wpis z mikrobloga

1300 za każdą ze szczęk. Przygotowanie do założenia aparatu licz z 500pln. Wizyty co miesiąc około 200. Zdjęcie aparatu plus aparat retencyjny 1000pln. Robiłem w enel med. Poznań. Nosisz minimum dwa lata ale to zależy od wady.
  • Odpowiedz
@kuddelmuddel: łuk z reguły to 1200-1500 za założenie, potem wizyty - na początku co miesiąc, potem co 2-3. Wymiana łuku to 150~ zł, zależnie od cennika, czasami doliczają koszt wizyty. Jak mała wada to liczby 6-12 miesięcy. Czyli 1350 (średnio przyjmijmy) + z 1-2x wymiana łuku czyli 200-300zł + wizyty z 4x to będzie jakieś 200-400zł. Czyli w 2000 powinieneś się zamknąć.
  • Odpowiedz
@kuddelmuddel: Tak jak napisał @TurboMirek zależy od rodzaju aparatu. Zwykłe z gumkami są tańsze, bo uniwersalne (po gumkach czesto zostają białe ślady na zębach - łatwe do usunięcia).

Ja miałem aparaty insignia. Taki aparat jest wykonywany na zamówienie w stanach, są droższe i lepsze (bez gumek, same zamki). Koszt leczenia zależy od ortodonty, od tego ile będzie brał za wizytę. Nie chcę Cię straszyć, ale w moim przypadku całość
  • Odpowiedz