Wpis z mikrobloga

via Android
  • 0
@chicaica: A daj spokój z takim czymś z torebki. To nie ma nic wspolnego z prawdziwym demi. Dzielisz na porcje do woreczków/folii, wkładasz do zamrażalnika, spokojnie parę miesięcy trzymasz. To jest najlepszq baza do wszystkich sosów. A BBQ na demi i własnym keczupie wychodzi tak #!$%@?, że cała reszta blednie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@galano: Koło 20h wygotowujesz kosci i warzywa. Reszta to redukcja. Lepiej odparowywać dłużej na małym ogniu niż gwałtownie na duzym gazie. Poza tym jak przypalisz to cała robota idzie na marne. Ja akurat mogłem skorzystać z wiejskiego pieca kaflowego więc bylo latwiej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@galano: Dla mnie samego taka ilość wystarczy na pół roku lekko. Chociaż mam parę sosów w planach ze swoich plonów, więc pewnie zejdzie szybciej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@galano: Gulasz z dodatkiem demi ma bonusy do głębi smaku i tekstury. Oczywiście, że nie dodaje się tego na litry :P Ale zobacz sobie ile różnych sosów można zrobić na tej bazie. Ja lubię zróżnicowanie ;) Robisz zwykłego steka, cyk po usmażeniu wrzucaszz na patelnię kostkę demi, trochę masła, sól pieprz, ciut czosnku i masz #!$%@? sosik do stejka.
  • Odpowiedz