Aktywne Wpisy
montezuma71 +31
To jest chyba najbardziej wstydliwy post w moim życiu.
Hej Mirki, chciałbym prosić was o pomoc. W życiu nie brałem nic za darmo, ale moja sytuacja jest obecnie beznadziejna. Mam 18 lat, tydzień temu wyprowadziłem się z patologicznego domu, gdzie moja matka i brat znęcali się nade mną. Całe życie musiałem mieszkać z alkoholikami, którzy skrzętnie niszczyli mi życie, ale ostatnia sytuacja przerosła wszystko - matka zniszczyła mi komputer bo wylałem na
Hej Mirki, chciałbym prosić was o pomoc. W życiu nie brałem nic za darmo, ale moja sytuacja jest obecnie beznadziejna. Mam 18 lat, tydzień temu wyprowadziłem się z patologicznego domu, gdzie moja matka i brat znęcali się nade mną. Całe życie musiałem mieszkać z alkoholikami, którzy skrzętnie niszczyli mi życie, ale ostatnia sytuacja przerosła wszystko - matka zniszczyła mi komputer bo wylałem na
HerlockSholmes +23
PO - antypolacy;
NowoczesnaPL - PO 2.0;
KORWiN - szklany sufit, krul zawsze coś palnie;
MPK (Mityczna Partia Kukiza) - kłamca i populista, poza tym chce zabetonować scenę polityczną, do czego sam się przyznał. Niepoważny człowiek;
RN, SLD, PSL - bądźmy poważni.
I weź tu głosuj.
#wybory #polityka
JOWy prowadzą do dwupartyjności, o czym sam Kukiz powiedział. Jak ktoś myśli, że tak nie jest, to niech spojrzy na te kraje, które to miały lub mają nadal i przestanie żyć marzeniami, a przynajmniej mieszać ich z polityką.
JOWy
--> dwupartyjność, ale z silną pozycją posłów wewnątrz partii
--> możliwość odwołania posła, kiedy się chce
--> Jak się jest dobrym posłem i pokłócisz sie z partią to startujesz sam i wygrywasz
---> jako lider odpowiedzialność przed posłami i wyborcami -> patrz uk i dymisje po przegranych wyborach
Dwupartyjność:
---> zawsze rządzisz samodzielnie-> brak wymówek jak nie spełniasz obietnic
@kazelot91: Trzeba to wałkować x razy zanim ludzie wbiją sobie to do głowy.
Ehe, bo ludzie będą głosować na Pana X, ponieważ znajdą jego postulaty i się z nimi zgadzają, a nie dlatego, że partia go pod nos. Nawet śmiechłem.
Ty tak na serio?
I nie dawaj Biedronia jako przykład, bo wygrał dzięki beznadziejnemu oponentowi.
@Kliko: Ok masz okręg: partia A wystawia silnego znanego kandydata. Partia B może wystawić silnego na jego warunkach albo pachołka lidera, który na pewno przegra. Jak myślisz czy to nie zwiększa wartości pojedyńczego posła?
@Kliko: Oczywiście, ale sam widzisz jak wazne w JOWach są wartości kandydatów jako polityków ludzi, a nie partii
Słaby vs Dobry wygrywa dobry, a nie słaby tylko dlatego że ma lepsze logo
Nie za bardzo, bo ludzie będą głosować tak jak teraz - na tego, kogo da partia. Bez znaczenia, czy to będzie ktoś nowy Duda, czy też ktoś znany.
Poza tym założyłeś, że partia będzie miała jedynie jednego "silnego kandydata".
A dupa tam.
Kobyliński był prezydentem 12 lat to go mieli dość. Gdyby nie 497 głosów w pierwszej turze, to teraz mieliby tam PiS albo PO - czyli standardowo, jak prawie wszędzie. Pewnie PiS, bo Kobyły już nie chcieli.
Myślę raczej, że byłoby odwrotnie - kandydaci prosiliby o poparcie partii.
Szkoda ryzykować, głos przechodni byłby lepszym rozwiązaniem, ponieważ argument zmarnowanego głosu straciłby rację bytu.
Jak mogę głosować na osobę, która publicznie oczernia innego kandydata, a następnie tłumaczy się na swoim facebooku w komentarzu (którego prawie nikt nie zobaczy), że ktoś mu tak powiedział? Nie mam zaufania do takich ludzi.
Paradoksalnie po wprowadzeniu jow politycy PiS zostałby partią konserwatywno-socjalistyczną i trzymałby sztamę z RN
Zacytuję ciebie:
Bzdura.
JOWy są przy wyborach w senacie. PO wzieła tam 63% mandatów(!!).
Pokaż mi tych "silnych senatorów"!!!
te dyrdymały to mają byc argumentami za przemeblowaniem sceny polityczne?
Ilu jest niezależnywch w senacie? Góra kilka procent. Są planktonem politycznym i
Zbijasz moje argumenty nazywając je dyrdymałami, a sam kontrargumentujesz, zakładając magiczne posiadane miediów przez partie( znowu zrzucanie winy za wygrane/przegrane programy na media) -> jest era internetu, najlepiej pokazuje to 20% kukiza.
Trochę logiki i głębszego myślenia, rozważania różnych przypadków i jednak JOWy do najważniejszych wyborów okażą się całkiem ciekawą opcją.
Kurde, ale ty jesteś zaślepiony.
Podaje ci konkretne przykłady ( PO w senacie 63% mandatów) a ty wierzysz w bajki, że jak się natworzy więcej okregów, to co? Wynik cudownie się zmieni?
Nie zmieni się. Zaakceptuj twardą rzeczywistość i przestań wierzyć w bajki.
Jedni widzą tę stronniczość mediów inni nie, tak jak niektórzy widzą za duże okręgi inni zbijają ten argument bezpodstawnie.
Kukiz nie potrzebuje 20% on chce tylko wprowadzenia JOWów. To taki jednostrzałowiec. Przez kilka lat dąży
@kazelot91:
No to pokaż jakieś konkrety.
"Za duże" JOWy w Senacie dały PO 63% mandatów. Pokaż mi wyliczenia i symulacje ile dostałoby PO gdyby okregi były mniejsze. Proszę o konkrety, bo inaczej uznam, że nie wiesz o czym piszesz....
W tak ogromnych okręgach, przy tak małej ilości kandydatów tam zawsze największa partia ma większość. W poprzedniej ordynacji PO też ją miało, ale oczywiście ten fakt już przemilczałeś.
@Kliko: Pogratulować wrzucania Ruchu Narodowego do jednego worka z SDL i PSL.
Komentarz usunięty przez autora
Czy takie jak w Niemczech, Anglii czy może inne?
--->Wyborcy w Polsce nie sa swiadomi politycznie, wiec zadna z tych rzeczy nie bedzie miec miejsca.
To nie ma nic wspólnego z JOWami.
To nie ma nic wspólnego z JOWami
wymówki zawsze będą.
@kazelot91:
Myślenie życzeniowe, częste zjawisko u wyborców Kukiza.