Mireczki z #czestochowa mam #pytanie. Przeprowadzam sie na #grabowka i musze zmienic internet. Jaka firme moglibyscie mi polecic? Wszelkie duze typu netia, upc, orange odpadaja. Zostaje albo net mobilny, albo radiowka. Bardziej sklaniam sie ku temu drugiemu. #kiciochpyta
@Mortisto: Ja rodzicom na Grabówce zmontowałem internet mobilny z playa. Modem LTE w router i wyciąga przeciętnie 20-30 mbps. Taka przyjemność kosztuje około 50 zł miesięcznie i nie ma limitu transferu w LTE.
Ceny mają w miarę, sieć dość stabilna, jestem u nich już dobre kilka lat.
Plusy: - supoort telefoniczny działa do 21 (różnie rozgarnięty, zależy na kogo się trafi) - w razie potrzeby serwisanci przyjeżdżali do mnie w ciągu 24h, chyba nigdy nie płaciłem za to nawet złotówki, - na speedteście zawsze to samo co na umowie, - żadnych
@kon-jakub: Jest 100gb bo dzisiaj sie pytalem :( A ja i moja rodzicielka dosc intensywnie korzystamy z neta, no ale jak nie bedzie innej opcji to zdecyduje sie na to.
@mephisto4: Nad nimi tez sie zastanawiam. W sobote maja przyjechac monter i wlasnie na taka opinie liczylem, bo szukalem w necie i za duzo o nich nie ma. Dzieki :)
@Mortisto: Na grabówce ostatnio Netcom rozciągał swiatłowody więc możesz jeszcze u nich sprawdzić. Jedynie nie jestem pewien czy ostatnio nie zmieniali nazwy. Możliwe, że teraz jest to protonet.
Niektórzy myślą, że Rosja zostanie z niczym po tej wojnie jeśli chodzi o tereny Ukrainy. Ja tylko przypomnę ile głowic nuklearnych ma Rosja. #wojna #ukraina
Ceny mają w miarę, sieć dość stabilna, jestem u nich już dobre kilka lat.
Plusy:
- supoort telefoniczny działa do 21 (różnie rozgarnięty, zależy na kogo się trafi)
- w razie potrzeby serwisanci przyjeżdżali do mnie w ciągu 24h, chyba nigdy nie płaciłem za to nawet złotówki,
- na speedteście zawsze to samo co na umowie,
- żadnych