Wpis z mikrobloga

@turbo_distortion: to musiało by być dobrze rozwiązane to złożenie się przy wywrotce, w sensie żeby ta śruba miała jakiś hamulec działający ze stałą siłą, żeby nie luzował się w trakcie normalnego użytkowania. Bo to w sumie ważniejsze niż połamanie się w trakcie wywrotki. A wielokrotnie nie użyjesz, kupuje się komplet albo wcale i to nie zależnie czy chińczyk czy barracuda ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@syrena_elektro: @turbo_distortion: dobrze kombinujecie idea jest taka, że przy glebie ma się złożyć bez szkód, kierowane do osób które lubią wypady na tor, ale już nie krótkie klamki. Czy to się sprawdzi, nie wiem, bo nie korzystałem, ale postawiłbym na krótką klamkę, lub wymieniał długie.

Co do właściwego tematu to dodam tylko, że w sporcie bardzo często zdarza się, że dwóch motocyklistów zetknie się, więc taka osłona jest bardzo sensowna
@HetmanPolnyKoronny: @syrena_elektro: Jeździłem z "składanymi". Nie regulujesz kąta. Poprostu się składają do "góry" W wypadku wywrotki się nie łamią. W niczym nie przeszkadzają w czasie jazdy.
Osłony dodatkowo, oprócz wymienionych powyżej, zabezpieczają moto w czasie ślizgu i hamulec i sprzęgło przed nieprzewidzianymi uszkodzeniami i dają szanse na powrót na tor.
@HetmanPolnyKoronny: Jeździłem na kursie, mocno eksploatowane, wiadomo kursanci częściej gleby zaliczają podczas slalomu czy zawracania. . Gdyby mi instruktor nie pokazał, że są łamane to bym się sam nie domyślił.