Wpis z mikrobloga

@FireDash: A ja sie pytam: Komu to sie podoba? Samochod jest jak elegancki garnitur, zegarek, mowi duzo o wlascicielu. Wydac tyle kasy na cos co krzyczy: Mam w #!$%@? haisu i zero gustu :*

??
  • Odpowiedz
@baney114: No ale wiesz, ze nikt nie ma takiego samego gustu? Kazdemu podoba sie co innego i dla mnie moze to byc szczyt marzen, a dla ciebie np. Jakis klasyk z 90 roku.
  • Odpowiedz
@baney114: Mi sie juz te merce nie podopają.
No i no ja osobiscie nie lubie Lambo prawie wszystkich, a Diablo to dla mnie paszczur jakich malo, ale dla wielu osob to spelnienie marzen. Wiec wiesz :P
  • Odpowiedz
@loczyn: Widzialem w uk i Diablo i Countacha, w obu przypadkach brak finezji, aczkolwiek po uruchomieniu silnika oba warcza "chcij mnie, a i tak nie masz ceboliunow biedaczku".

Spuscilem glowe i odszedlem w milczeniu. :(
  • Odpowiedz
Jestes w stanie znalezc mi cos bardziej eleganckiego i stylowego od Mercedesa C126 SEC?

@baney114: tak, ale zapewne powiesz, że nie ma nic bardziej eleganckiego i stylowego niż ten merc ;)
  • Odpowiedz
@FireDash: Przecież tak jest z każdą klasą samochodów. Równie dobrze można wstawić X5 i mercedesa GL i też będą miały bardzo podobny kształo. Z tym, że BMW jako pierwsze zaprezentowało tą nową klasę suv-coupe.
  • Odpowiedz
@FireDash: Tak jak @Kalan napisał. Wraz z modą na suvy pojawiają się nowe odmiany. W tej kategorii X6 była pierwsza, tak samo jak Quashkai (coś takiego) jest wzorem corssoverów, którego kopiują np Ford Tuga, Suzuki sx4 s-cross, hyundai ix35 i wiele innych różniących się znaczkiem na masce.
  • Odpowiedz
@FireDash: Bo mając takie same zalozenia, wychodzi podobny produkt. Linia niemal taka sama, bo o to chodzilo. A to, co można bylo zmienić, zmieniono, jak np światła czy palete silników. Sądzę ze quashkai od ix35 nie rozni sie wizualnie niczym prócz swiatel i przedniej atrapy.
  • Odpowiedz
@cham1: @FireDash: IMO te BMW i Merc są identyczne. Praktycznie tak samo poprowadzone szyby, identyczne nadkola, takie same przetłoczenia, ta sama linia bagażnika i tylnego zderzaka. Merc po prostu skopiował BMW dodając swoje lampy. I niech nikt mi nie mówi, że auta z tej samej klasy, do tych samych zastosowań muszą być tak bardzo podobne. Nie muszą. Można sporo pozmieniać (nawet te cholerne przetłoczenia na drzwiach). Jest pole do popisu,
  • Odpowiedz