Wpis z mikrobloga

Ludzie, mam takie pytanie - czy jak robicie full wipe w CWM (cache, data, factory reset, dalvik) to tracicie swoje dane, tzn. zrobione zdjęcia, muzykę itp.? Mam teraz zwiechę...

Po roku na dość zbugowanym customie 4.4.4 postanowiłem wgrać customa 5.1.1 i mam problem z wgraniem gappsów, kiedy zauważyłem że na telefonie wszelakie dane są (poza kontaktami).

#android #pytanie #kiciochpyta
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atexor: Nie rusza to karty pamięci wiec zdjecia mogą zostać. nie wiem jak z pamięcią wewnętrzną, ale nie systemową. Ogołnie podaj jaki model androshita, to łatwiej będzie doradzić. Sprawdź też inne recovery.
  • Odpowiedz
@wajdzik:
i9305, siedział na SlimKacie 4.4.4 (starym buildzie). Wszystkie dane mam na pamięci wewnętrznej dlatego się dziwię... a pytam dlatego bo nie mogę wgrać gappsów i się zastanawiam, czy to nie tego wina, że nie do końca się zwipeowało.

Przy instalacji gappsów mam Status 6, na necie piszą aby zmienić kodowanie na UNIX w jednym pliku w META-INF. U mnie to nie działa, bo już jest na UNIX...
  • Odpowiedz
@karele: Gappsy: pagapps-modular-micro-5.1-20150410-signed.zip
System: Sammy
ResurrectionRemixLP_v5.4.4-20150508-i9305.zip

Więc odpowiednie, z tematu od autora tematu. Innym ludziom działa, bo nie narzekają...
  • Odpowiedz
@wajdzik: super, czyli jeszcze mam się babrać w zmianę recovery, tylko czy mi usunie stare backupy któe robiłem przez CWM?

edit: znalazłem także te info, że CWM nie wspiera lizaka -.-

@dobry_kolega: To byłby prawdziwy format :)
Dzisiaj na 1 dysku na PC robiłem formata ponad 2h przez MHDD :D
  • Odpowiedz
@wajdzik: super, czyli jeszcze mam się babrać w zmianę recovery, tylko czy mi usunie stare backupy któe robiłem przez CWM?

@Atexor: backupów nie, ale nie wiem czy będą one działać na TWRP.
  • Odpowiedz
@wajdzik: Przynajmniej tyle... Szkoda, że Samsung sam nie wypuszcza Lollipopa na swoje już lekko starsze urządzenia. Mimo, że nie lubię WP, to mam nadzieję że nowe, mobilne WP10 trochę namiesza.
  • Odpowiedz
@Atexor: A nawet nie denerwuj z samsungiem. Siosrka ma i9300 i 4.3 od Samsunga to taki shit, że nic nie mogli gorszego wymyślić. Na 4.4 ma niestety problemy z GPSem, wiec bedziemy teraz 5.1 testować.

Ja TWRP wgrywałem zawsze odinem, ale nie pamiętam jak to teraz wygląda.
  • Odpowiedz
@wajdzik: Mi na 4.4.4 Na Slimkacie (mam i9305 na którego zrobili porta ze slimkata z i9300) iwszystko działało. Niestety czasem średnio raz na 2 tygodnie włączał się fast dormancy... I od ok. 3 miesięcy nie mogłem zgłaśniać/ściszać telefonu jeśli miałem pulpit, jak była appka, czy nawet spuszczony pasek powiadomień to działało... i to na starej wersji, która doczekała się ok. 7 update. Ale ogólnie ROM dobry.

Zanim przeczytałem Twój post,
Atexor - @wajdzik: Mi na 4.4.4 Na Slimkacie (mam i9305 na którego zrobili porta ze sl...

źródło: comment_VICIPpqfXfuFEqOljmsWVZaw2PRV4VZN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@wajdzik: udało się. Pobrałem z neta appkę Flashify i nią wgrałem TWRP (ale paskudny... wolę niebieski CWM). Oby teraz gappsy się wgrały.

@dobry_kolega: i9305 (galaxy s3, wersja 2gb, ale bez radia) dobry kolego (:
  • Odpowiedz
@wajdzik: Succesfull ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie dziwię się, że tak mało ludzi się w to babra, skoro z tym tyle pierd-przenia. Jak teraz pomyślę, to zanim wgrałem roota i pierwszy custom to siedziałem nad tym całe 2 dni :D
  • Odpowiedz
TWRP (ale paskudny... wolę niebieski CWM

@Atexor: Nie am się podobać tylko działać ;]

No to świetnie, ze ruszyło. Dawniej jak jeszcze miałem Andruta osobiście to często coś zmieniałem, ale teaz cieszę sie z Lumii920 i pełnych aktualizacji ;]
  • Odpowiedz
@wajdzik:

Wgram sobie jeszcze Agni Kernel... W sumie teraz zdałem sobie sprawę, że na Slimkacie miałem stock-kernel, a w Antutu mi podniosło wynik o 6k pkt. względem stocka :D

Pamiętam, jak miałem mojego Sony Ericsoon K310i (nadal zresztą go mam, kilka dni temu go na test włączyłem) i wgrałem do niego inny system na java2me, przez co odblokowało mi dodatkowe 15mb pamięci (było niecałe 30), a co za tym
  • Odpowiedz
@dobry_kolega: Wiesz, koledzy mieli już Samsunga S2 w czasach licealnych, a ja ciągle siedziałem na starym telefonie. Mój S3 zakupiony rok temu jakoś na początku maja to mój pierwszy Android. Po 1 miechu chyba już się na stocka wkurzałem. Robiłem mnóstwo backupów, dużo czytałem, jakieś ADB etc. aby nic nie zepsuć :D

Podobnie z pierwszym formatem kompa, potem lawinowo :P
  • Odpowiedz