Aktywne Wpisy
Batonoski +126
#przegryw miałem tego nie robić, żeby nie czuć paraliżującego cringe'u ale w końcu jestem masochistą i atencjuszem, a to zobowiązuje
#pokazmorde
#pokazmorde
yourgrandma +38
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będzie muzyka symfoniczna. Tradycyjnie podawajcie w komentarzach swoje propozycje na utwory do konkursu.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
Zdecydowaliście, że następną kategorią będzie muzyka symfoniczna. Tradycyjnie podawajcie w komentarzach swoje propozycje na utwory do konkursu.
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze.
WAŻNA PROŚBA NR 2:
Piszcie swoje odpowiedzi.
1. Zmieniłem na wspólną podstawę, wszystko się ładnie skracało 1=1
2. Podstawiłem (x+3) i przyrównałem do zera. m=4 a pierwiastki to 3,4,5 jeśli dobrze pamiętam.
3. Tutaj wyszły mi #!$%@? nierówności, zostawiłem w połowie.
4. sinx=sqrt(2)/2 i -sqrt(2)/2 do tego odpowiedzi odpowiednie.
5. Tutaj był jeśli dobrze pamiętam przedział (-oo;-4>u<16/3; +oo).
6. Liczby to -2,3,8 (przypadek z ułamkami odrzuciłem bo geometryczny nie był rosnący)
7. Tangens kutangens - nic nie zrobiłem xD
8. Nie pamiętam dokładnie jak udowodniłem że to romb, ale coś napisałem.
9. Tutaj wyszły mi dziwne wyniki; y=2x + sqrt(50) + 7 i y=2x - sqrt(50) + 7. Nie pytajcie jak.
10. Co to #!$%@? jest?
11. Obliczyłem omegę xD
#matura #staramatura #techbaza
to zadanie najdluzsze a dali 1 strone :|
Uf.
http://s340887347.domenastandartowa.pl/cke/_EGZAMIN_MATURALNY_OD_2015/Arkusze_egzaminacyjne/2015/formula_do_2014/MMA-R1_1P-152.pdf
Arkusz