Wpis z mikrobloga

@pitu-pr: A mówią że AMD to kaloryfery ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poczytaj czy twój intel nie ma jakiegoś zabezpieczenia przed wysoką temperaturą. Być może zbliżając się do niej procesor z automatu zbija częstotliwości aby obniżyć temperatury? To brzmiałoby sensownie.
@pitu-pr: Przy 105 stopniach płyta powinna odciąć zasilanie, więc jest blisko. A w stresie (normalnym użytkowaniu, nie Linpack czy inne) powinieneś mieć między 50-70 stopni maks, nawet przy standardowym chłodzeniu.
@pitu-pr: 70 stopni w idle jest o jakieś 30 stopni za wysokie. Coś jest serio nie tak z chłodzeniem, albo napięcie ustawiłeś za wysoko. Zajmij się tym szybko, bo takie temperatury poważnie zwiększają szanse na awarie.
@pitu-pr: Ja od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem Noctua D14. Najlepiej wydane 350 zł w życiu. Pierwszy raz w życiu słyszę swój hdd. W ogóle mam wrażenie że pierwszy raz w życiu coś słyszę poza hukiem stock'owego wiatraka. Poskładanie tego gówna zajęło mi ok godziny czasu. Upchanie wszystkiego w obudowie drugie tyle, ale efekt powala. Idle 29*C gdzie stockowy miał ok. 44*C. 30 min w OCCT - temp 61*C i błoga cisza.