Wpis z mikrobloga

@Ow3n: @MaddoxX1911: Domyślam się że lapek ma służyć jako narzędzie pracy, więc polecanie jakiś plastików od firm które mają problemy z obsługą gwarancyjną mija się z celem (wystarczy poszukać na wykopie jakie jazdy są z serwisem lenovo i jak awaryjne są ich komputery).
@Ow3n: Ja mam Probooka 450, ale z i5-3230M i grafą integrą. Za niecałe 2100 bez systemu najlepszy wybór, ale gdy potrzebujemy coś z dodatkową grafą to lepiej wziąć coś innego. Nie wiem jak w nowszych Probookach (teraz jest chyba już G3, ja mam G0), ale w moim wyciągam baterię i tymi samymi suwakami otwieram i wyciągam klapę, mam dostep do dysku pamięci, sieciówki i jeszcze bez problemu sięgne radiator, więc bez
@MaddoxX1911: Tak ale pytanie jest też takie czy kolegę stać na to że w razie awarii będzie bez lapka miesiąc albo i dłużej. Dell ma najlepszą obsługę i nawet wysyłają techników którzy naprawiają kompy u klientów. A takie rzeczy też są bardzo ważne w szczególności kiedy sprzęt służy nam do zarabiania pieniędzy.

@Ow3n może Pustulka będzie mógł Ci doradzić lepiej.
@TowarEksportowy:

Domyślam się że lapek ma służyć jako narzędzie pracy, więc polecanie jakiś plastików od firm które mają problemy z obsługą gwarancyjną mija się z celem (wystarczy poszukać na wykopie jakie jazdy są z serwisem lenovo i jak awaryjne są ich komputery).

Powiedziałbym, że awaryjność mnie więcej na takim samym poziomie jak u innych sprzedających konsumenckie laptopy. MSI GE70 przecież nie jest rewelacyjny, ma gorszą matrycę, serwis może trochę lepszy no