Wpis z mikrobloga

Mojemu #rozowypasek popsuł się #laptop i oczywiście ja muszę się teraz zająć kupnem nowego. Wymagania to takie jakie ma przeciętna kobita, zatem jakiś film, dużo zakładek w chrome, pdfy i czasem jakaś muzyka. Myślę, że przydałoby się jej 4gb ramu i wyjście HDMI, dobrze by było też, żeby był z systemem. Cebula u mnie mocno, zatem porzuciłem pomysł brania jej nowego komputera za 1600 na korzyść wzięcia poleasingowego elitebooka. 600pln to idealna na niego cena( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie za niska, ale też nie za wysoka( ͡° ͜ʖ ͡°).

Poczytałem trochę wpisów od @Pustulka i jego tagu w których poleca #laptopy , ale dalej jestem zdezorientowany.
wziąłbym tego elitebooka 8460p tylko dalej te 200 pln za drogi. Na allegro mają takie coś: Elitebook 8530p z 4 gb ramu, tylko nie wiem czy ta karta grafiki ujdzie,
Czo robicz? Czo kupicz?
#komputery
źródło: comment_hDOgPVOSR9A6MW8xRekyB9l0alaj5twl.jpg
  • 10
@Gacrux: A może pomyśl o uruchomieniu kwoty jaką miałeś bazowo na nowego (1600zł) i użycie jej na sensowną poleasingówkę. Ceny dziś można powiedzieć powróciły po szalonym marcu #pdk
@Pustulka: 650 G1 oraz 8740p dziś w normalnych cenach. Ta pierwsza bym powiedział że nawet w bardzo dobrej (być może niektórzy się wymianą serwisową płyty i matrycy przejęli).

@Gacrux problem w tym że za kwotę 600zł to można kupić po mega poszukiwaniach biednego i3/i5/i7. Lub jedne z ostatnich mocnych C2D. Obecnie same strony internetowe są tak wymagające. Iż 4GB + SSD to powoli minimum aby komfortowo pracować na więcej niż 2
@Gacrux: nie pamiętam czy to ten model, ale jeżeli ma pasek z przyciskami funkcyjnymi to może mieć wadę (albo może ona ukazać się po jakimś czasie) że laptop będzie się sam podglasnial ;). W pracy z tym albo podobnym modelem miałem właśnie takie problemy