Wpis z mikrobloga

@MacLife: pytanko, bo zdaje się, że jesteście obiektywni. Jak to jest z łamliwością ip6+? :D W dwóch iSpotach powiedzieli, że to czarny PijaR i wszystko co ma prawie 6 cali (trochę daleko do 6, no ale..) łatwo idzie złamać i wygiąć. I, że to nie możliwe, że przy trzymaniu telefonu w przedniej kieszeni (siadanie, itp) potrafi wygiąć się o 1-1,5mm w miejscu najbardziej newralgicznym czyli na wysokości przycisków vol+/-. Jestem zdecydowany na ip6, ale bardziej kusi mnie +, ze względów rozmiarowych (mam w tej chwili note 3 i nie chciałbym niczego mniejszego), ale jeśli ma mi się wygiąć i będzie mnie to kosztowało 1800 zł to podziękuję i wezmę wersję 4,7 calową :/
  • 2
Z tym wyginaniem jest trochę tak jak mówi iSopot, a trochę tak jak hejterzy, tzn. telefon faktycznie może ulec wygięciu, ale nie sam z siebie, tylko po przyłożeniu siły. Jak dużej? Ciężko powiedzieć, nie gięliśmy specjalnie telefonów ;-) Fakt jest jednak taki, że gdy telefon jest w kieszeni spodni może dochodzić do dużych naprężeń wynikiem których będzie wygięcie. Sporo 6 i 6+ po upadku oprócz zbitej szyby ma lekko wygięte obudowy. Te