Wpis z mikrobloga

@Domas3: Ale Korwin powiedział coś nowego? Pierwsze pytanie, najważniejsze rzeczy do zrobienia: 1. Kara śmierci, bla bla bla.
Też mi nowość. Zamknąłem zakładkę, wróciłem na mikro. Jedna mała dawka chemii i powinienem dojść do siebie.
@Domas3: Nieważne. I tak wygra Bronek, bo gimby nie mogą głosować, a rurzowe na różowe nie głosują, więc Ogórek też nie ma szans, mimo mojego głosu.
W drugiej turze raczej nie będę głosu marnować i jednak dam Bronkowi, po raz któryś raz wg racji mniejszego zła.
@tangodown: jak dla mnie jest to oszukiwanie samego siebie. Tak jakbyś wybierał między dwiema głupimi dziewczynami. Której byś nie wybrał nadal będzie głupia.

"Mniejsze zło, to nadal zło".
@tangodown: @tomekwl3: jak to mówią "whatever". Wasz głos. Dla każdej grupy wyborczej możecie przyporządkować jakąś "łatkę", gimby, lemingi itp.

Dlatego ważne są debaty wyborcze, które są w stanie wyłonić naszego kandydata, a jeżeli nie, to nie głosować najlepiej (@tomekwl3). Już w ogóle super jeżeli można byłoby pójść na jakieś zorganizowane spotkanie, gdzie jedni są z jednej, drudzy z drugiej partii i tam wymienić się poglądami.

BTW: Dlaczego Ogórek, jeżeli unika
@Domas3: pamiętam IV RP i naprawdę zrobię wszystko żeby PiS nie doszedł ponownie do władzy. Mimo, że mocno nie podoba mi się to co robi Platforma to niestety w naszym politycznym duopolu nie ma dla niej alternatywy dla osoby z moimi poglądami. Lewica jest w rozpadzie i oddanie na nią głosu jest jego zmarnowaniem, a z drugiej strony galopuje prawica.
@Domas3:

BTW: Dlaczego Ogórek, jeżeli unika jakiejkolwiek odpowiedzi? Jak ją chcesz zweryfikować, jej poglądy?

Potrafisz z pamięci napisać imię i nazwisko prezydenta Niemiec? Ja ledwo. Musiałem dać chwilę kawie wypitej po popołudniowej drzemce, żeby mi się przypomniało.

Prezydent musi mieć własne zdanie.

Zależy w jakim ustroju i państwie.
Lech 'Veto' Kaczyński miał takie zdanie jak Jarosław 'Jarosiad' Kaczyński.

Myślę, że Ogórek by zbytnio nie przeszkadzała, ale też nie pozwalała PO na
@Domas3: Ale pamiętasz, że Polska jest republiką parlamentarną? A teraz będziemy głosować na ludzi, którzy mają pełnić funkcję w gruncie rzeczy wyłącznie reprezentacyjną. Nie oszukujmy się, że prezydent ma władzę ustawodawczą. Kandydat zawsze jest z jakiejś partii, a jeśli nie jest, to praktycznie nie ma szans na wygraną.

Autorytet? Jaki autorytet? Dla kogo?
JKM jest takim dla gimbazy, ale jak przypomniałem, my tu mamy ustrój parlamentarno-gabinetowy, a nie monarchię lub wręcz
@tangodown: tak jak mówiłem. Twój głos. Nie jestem politykiem i średnio się nią interesuję, ale z tego co wyczytałem w internecie, ba nawet widziałem w telewizji zagłosuję na JKM.

Jak dla mnie wiedzą to on powala resztę kandydatów. Wiadomo, nie ma takiego przedstawiciela z którym byś się zgadzał na 100%, chyba że byłbyś nim sam (tyczy się każdego).