Wpis z mikrobloga

Po wielu wielu latach ponowna przesiadka na FF. Dawno temu używałem Opery przez parę lat, do czasu zdaje się 12.15, później Maxthona, aż do dziś. To świetna przeglądarka, ale ma kiepskiego wbudowanego ad-blocka. I tu dochodzimy do sedna.
Przez parę lat używałem AdMunchera, najpierw do bólu aż się dało wersji z Komputer Świata, później zdesperowany gdy przestała działać, kupiłem płatną subskrypcję. Od niedawna ten bloker reklam jest bezpłatny. Niby fajnie, ale mam wrażenie że ktoś dał autorowi w łapę, i dał za free, żeby nie było mega bulwersu, że nagle mnóstwo reklam obchodzi program. Odnoszę wrażenie że atakuje mnie ogromną ilość reklam, mimo, że program jest włączony, stąd decyzja i przesiadce i testowanie uBlocka. W ciągu godziny godziny użytkowania wiele powiedzieć nie można, jednak w paru odpalonych klipach na YT nie widzę reklam.
P.S Parę lat temu było tez parę fajnych przeglądarek jak na przykład K-meleon (ostatnio chyba wznowili deva), Sylaba Komunikator (pamięta ktoś? pic rel).
#przegladarki #informatyka #adblock #ublock
A.....r - Po wielu wielu latach ponowna przesiadka na FF. Dawno temu używałem Opery p...

źródło: comment_nwiRK8BDe8VJZb6seAA2O7KuSTFoQh98.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz