Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +187
Tak wyglądały kiedyś pociągi, teraz wydają się brzydkie ale mimo wszystko kojarzą mi się z młodzieńczym luzem i przygodą
#wykop30plus
#wykop30plus
MateuszLakomy +253
Jak pewnie państwo wiedzą, kilka dni temu GUS ogłosił, że współczynnik dzietności w Polsce wyniósł w 2023 r. 1,158 dzieci na kobietę. Oznacza to, że „statystyczna” Polka w ciągu całego swojego życia urodzi mniej niż 1,2 dziecka. To najmniej w historii Polski i daleko poniżej wartości, która potrzebna jest do tzw. „zastępowalności pokoleń”, czyli liczby dzieci gwarantującej stabilność liczby ludności.
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Użytkownicy jakiegokolwiek serwisu w internecie powinni być świadomi tego, że żadna firma nie zapewni ochrony danych osobowych. Na przykład jeżeli Google otrzyma zapytanie od władz o udostępnienie wiadomości e-mail dotyczących jakiejś toczącej się w sądzie sprawy to jest bardzo mało prawdopodobne, że firma Google odmówi.
Wydawałoby się, że akurat bitcointalk powinien walczyć bardziej żarliwie o naszą prywatność niż jakiekolwiek inne forum tymczasem admin udostępnił prywatne wiadomości nawet te usunięte wcześniej. Co gorsza nawet nie uprzedził, że wysłał władzom te informacje w rezultacie 600 ludzi może wylądować w sądzie czy tego chcą czy nie. Coś tu nie gra według mnie.
Nie ufajcie żadnemu forum w internecie nawet wykopowi, że w razie czego będzie bronił Waszej prywatności.
Przynależność do społeczności kryptowalut nauczyło mnie dużo i otworzyło mi oczy na wiele problemów, których wcześniej kompletnie nie zauważałem.
Następnym etapem w mojej ewolucji będzie komunikowanie się w internecie za pośrednictwem takich rozwiązań jak GnuPG, tak na wszelki wypadek wolę dmuchać na zimne, nie dlatego że robię coś złego ale dlatego że np. nie lubię stresować się w sądzie nawet jako świadek.
US Government Subpoenas Bitcointalk for PMs, Affecting 600 Users
#btc #bitcoin #kryptowaluty #tor #prywatnosc #gnupg
Komentarz usunięty przez autora
@cdrw: właśnie chodzi o to, że nic. To byli ludzie, którzy wypowiadali się na forum w sprawie firmy "Butterflylabs" produkującej koparki, która to firma nie dostarczyła obiecanych koparek. Za to że coś tam napisali teraz muszą się stresować niepotrzebnie. Nie ma nic złego w udostępnianiu swoich danych jak jesteś zainteresowanym w sprawie.
@bslawek: dziękuję za wskazówkę będę musiał
jesteś sławny!
@cyckidupa: jest ! nareszcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)