Aktywne Wpisy
wilkCaly +123
No cześć Mirki, mam sąsiadów Azjatów i zaraz mnie coś strzeli. Zwracałem im już uwagę że motorycznie zaśmiecają korytarz ale jak krew w piach. Jak dzwoni do nich ochrona to nie otwierają. Cała klatka jednak jak na załączonym obrazku. Stoją rowery, buty, wózki, zabawki.... Myślałem nawet żeby im nasrać do tych butów ale pomyślałem, że zapytam was o jakieś rady... Co z tym zrobić?
#deweloperka #wynajem #mieszkanie
#deweloperka #wynajem #mieszkanie
WielkiNos +360
Jak wam się podobają stylówki lewaczek na pogrzeb Stuhra? Nawet przedwojenny chłop ze wsi, który z biedy głodował miał odświętną koszulę i buty na specjalne okazje. Lewak nie. Zamiast tego jest brak poszanowania czegokolwiek poza murzynami, żydami, islamistami czy ludźmi identyfikującymi się jako doniczka.
Myślałam, że jak Stuhr pluł na Polskę to dla lewaków wystarczający powód do szanowania go, ale widocznie nie. Bycie białym mężczyzną Polakiem bywa nieubłagane.
#modadamska #
Myślałam, że jak Stuhr pluł na Polskę to dla lewaków wystarczający powód do szanowania go, ale widocznie nie. Bycie białym mężczyzną Polakiem bywa nieubłagane.
#modadamska #
NIE dla budowy estakady na skrzyżowaniu Marszałków w Łodzi.
#lodz #lodzbuduje #lodzkiedrogi
@artnow:
Bullshit, jak pracowałam w centrum to przed godziną 8-mą korek jeszcze do poprzednich świateł tam to był standard.
Jeśli nie chcesz tam wchodzić, to nie ma problemu - mogę linkowac te materiały tutaj.
Miasto chce wziąć na budowę pieniądze z UE, która to w tej chwili daje tylko pieniądze na rozbudowę i modernizację komunikacji miejskiej. Wiadukt nic nie poprawia w sprawie kursowania tramwaju. Więc albo nie dadzą nam takiego dofinansowania, albo dadzą i zabiorą.
Dodatkowo jest szpetna i nie pasuje zupełnie do tamtej części miasta, oszpeci dopiero co odnowiony budynek szpitala, samochody będą jeździły ludziom prosto przed oknami...
Argumenty można wymieniać jeszcze długo.
@Radus: Jest też bardzo mocno prawdopodobne, że po wybudowaniu A1 w znacznym stopniu tamto skrzyżowanie będzie odciążone, dlatego też nie warto budować zanim będzie oddana A1.
@Radus:
@artnow: No takie uroki życia w mieście przy 3-pasmowej trasie...
@katinka: Ale mieszkańcy mają siłę sprawczą i wierzę w to, że uda się przeforsować zaniechanie tej inwestycji.
@artnow: To jest podcinanie gałęzi, na której się siedzi. Bez sprawnego transportu miasto nie działa dobrze.