RTV/Elektronika: - masa telewizorów CRT, około 15 - telewizor LCD - dekodery polsat cyfrowy/cyfra+/telewizja na kartę (akurat nic nie warte) - anteny do dvb-t - stare komputery, max jakiś sprawny athlon 3,0Ghz lub P4. - drukarki ... masa drukarek ... chyba z 50 szt. - zasilacze, ładowarki cała masa itd. - kilkanaście starych sprzętów audio: radia, gramofony, tunery, wzmacniacze - wieża hi-fi grundig + kolumny - stare telefony komórkowe, nie koniecznie sprawne, około 20 szt. - bardzo wiele niesprawnych urządzeń elektronicznych, z nieopłacalną naprawą
Inne: - masa porcelany, kubki, szklaneczki, zestawy ale bez superowych - masa płytek, paneli, listew wykończeniowych które zostały po remoncie - farby/masy szpachlowe po remoncie - stolik do piłkarzyków - maszyna do szycia swingerka? ... + maszyna dziewiarska - niezliczona ilość starych mebli (meblościanki, szafki, biurka, wersalki), często prl'owskich jeszcze
Wszystko komuś nie potrzebne, bo stare, bo kupił nowsze - lepsze. Gdybym dostał jeszcze od kogoś mieszkanie, to śmiało mógłbym je bardzo tanio sobie wyremontować i jako-tako wyposażyć (bez luksusów). Byle by się nie brzydzić używanymi rzeczami i np. umyć mikrofalówkę bo czyimś jedzeniu, lub umieć naprawić sobie daną rzecz.
Guwnoburza że jestem mistrzem cebularstwa za ... 3 ... 2 ... 1.
@mateusz_wajche_przeloz: Większość od znajomych, którzy chcą to wyrzucić a serce boli wyrzucić do śmietnika. Ze śmietnika jeszcze nic nie wyciągałem, ale kto wie ( ͡°͜ʖ͡°)
Bardzo proszę o ciepłe słowa. Zawaliłem uczelnie, mam długi i jestem na najniższym punkcie życia, boję się jutro obudzić. Jeśli ktoś z szerszą perspektywą może popisać byłbym wdzięczny.
AGD sprawne:
- małą lodówkę
- pralkę
- małą pralkę
- piec elektryczny kuchenny x2
- odkurzacz
- mikser
- mikrofalówka (troszkę brudna)
- piecyk rożny na kurczaka
- prostownica do włosów, suszarki itp.
- suszarka na pranie
- bojler 60 litrów
RTV/Elektronika:
- masa telewizorów CRT, około 15
- telewizor LCD
- dekodery polsat cyfrowy/cyfra+/telewizja na kartę (akurat nic nie warte)
- anteny do dvb-t
- stare komputery, max jakiś sprawny athlon 3,0Ghz lub P4.
- drukarki ... masa drukarek ... chyba z 50 szt.
- zasilacze, ładowarki cała masa itd.
- kilkanaście starych sprzętów audio: radia, gramofony, tunery, wzmacniacze
- wieża hi-fi grundig + kolumny
- stare telefony komórkowe, nie koniecznie sprawne, około 20 szt.
- bardzo wiele niesprawnych urządzeń elektronicznych, z nieopłacalną naprawą
Inne:
- masa porcelany, kubki, szklaneczki, zestawy ale bez superowych
- masa płytek, paneli, listew wykończeniowych które zostały po remoncie
- farby/masy szpachlowe po remoncie
- stolik do piłkarzyków
- maszyna do szycia swingerka? ... + maszyna dziewiarska
- niezliczona ilość starych mebli (meblościanki, szafki, biurka, wersalki), często prl'owskich jeszcze
Wszystko komuś nie potrzebne, bo stare, bo kupił nowsze - lepsze. Gdybym dostał jeszcze od kogoś mieszkanie, to śmiało mógłbym je bardzo tanio sobie wyremontować i jako-tako wyposażyć (bez luksusów). Byle by się nie brzydzić używanymi rzeczami i np. umyć mikrofalówkę bo czyimś jedzeniu, lub umieć naprawić sobie daną rzecz.
Guwnoburza że jestem mistrzem cebularstwa za ... 3 ... 2 ... 1.
#przemyslenia #januszebiznesu #januszcebulak