Wpis z mikrobloga

No elo mirasy mam problem dostałem bana na PSN. 18 Marca 2015 Roku zobaczyłem taki komunitakt kiedy chciałem się zalogować do sieci PSN z mojego PS4.

"DOSTĘP DO SIECI PLAYSTATION NETWORK Z TEGO PS4 ZOSTAŁ ZABLOKOWANY LUB CHWILOWO ZAWIESZONY.

(WS-37338-4)

Oke zadzwoniłem do supportu Sony u nas w Polszy. Za pierwszym razem odebrał jakiś typek po chwili rozmowy poprosił mnie o numer seryjny PS4 i po chwili stwierdził, że konsola jest w systemie jako aktywna.

Później kazano mi czekać na skontaktowanie się z ich centrum pomocy. No i sobie czekam i czekam i wiadomo nikt od nich nie zadzwonił.

To dzwonię ja znów tym razem odbiera jakaś babka podaje numer mojej sprawy etc. i nagle pani mi mówi, że mam na PSN dług 509 zł i mam to zapłacić to wtedy odbanują mi konto. ##!$%@?.jpg Oo.

Pytam, ale jak to możliwe. Pani odpowiada, że ktoś zalogował się na mojej konsoli kontem które miało dług i ten dług przeszedł na mnie.
##!$%@?.jpg ##!$%@?.jpg
#ps4 #ps3 #psn
  • 61
  • Odpowiedz
@Dark: pokaż screena tego bana to raz inaczej słaba wkręta ;D
Bo imho wrzuciłeś screena z jakiegoś slota (co widać po tym, że konto jakiś czas temu miało reset slotów).
Nice try ;D
  • Odpowiedz
@Dark: no bo to wygląda jakby ktoś Ci siedział na koncie. Sprawdź transakcję i wyjaśniaj bezpośredni z Sony. Nie ma czegoś takiego jak dziedziczenie długu w kontach PSN ;D
  • Odpowiedz
@Dark: bo to z tym długiem jest niedorzeczne (dziedziczenie bo ktoś miał konto na konsoli). Przecież zalogować się możesz podczas grania kanapowego (np. w diablo to jest wskazane). I co wtedy?
  • Odpowiedz
@jarbi: oto, jak moim zdaniem było - luźne spostrzeżenia, ale...

@Dark kupił lewe konto na plati (o ile mnie pamięć nie myli faktycznie coś o tym pisał). Konto to było stworzone zupełnie od podstaw na kradzione dane karty kredytowej. OP ściągnął gry, faktyczny użytkownik karty kredytowej zorientował się o lewych transakcjach i powiadomił bank, tudzież bezpośrednio Sony. Płatność została cofnięta, a Sony zawiesiło felerne konto. I wszystko byłoby dobrze,
  • Odpowiedz
@Dark: jak już wspomniał jarbi - nie ma czegoś takiego, jak dziedziczenie należności w SEN/PSN. Sprawa ewidentnie dotyczy dzielenia kont (account sharing/hijacking w ichniejszym regulaminie). Albo Ty wywinąłeś jakiś numer, albo udostępniłeś swoje konto komuś (to by tłumaczyło dezaktywację urządzeń via SEN - ktoś wszak musiał sobie ustawić to konto, jako podstawowe). Trzecia opcja jest taka, że ktoś Ci na to konto wszedł bez Twojej wiedzy i wykręcił jakiś numer
  • Odpowiedz