Aktywne Wpisy
HeteroseksualnyWlamywacz +2117
deziom +87
Współczuję wszystkim dzieciom, które w pewnym momencie odkryją, że pociąga ich ta sama płeć, a będą musieli się szarpać z tago typu starym.
#4konserwy #neuropa #bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazpodludzi
#4konserwy #neuropa #bekazprawakow #bekazlewactwa #bekazpodludzi
Tytuł: Achaja Tom 1
Autor: Andrzej Ziemiański
Gatunek: fantastyka
★★★★★★★★★☆
Młoda księżniczka w wyniku intryg rodzinnych zostaje przed swojego ojca Wielkiego Księcia Archentara wysłana do wojska. Musi porzucić całe znane sobie dotychczas życie na dworze i poznać reguły gry życia ludzi z niższych klas. Z wojska trafia na front i tam rozpoczyna swoją wielką walkę o przetrwanie w każdych warunkach, w jakich przyjdzie jej się jeszcze znaleźć.
Mnie osobiście podobała się bardzo! W zasadzie nie mam się do czego przyczepić. Świetni bohaterowie (zarówno ci główni, jak i jacyś poboczni), dobra, ciekawa, niedłużąca się fabuła, przyjemny podział na wątki dziejące się równolegle w innych miejscach, dzięki czemu nie ma "nasycenia" główną historią, no i... humor! :) Zgadzam się, że dla kogoś może czasem prostacki, że może chamski i że może za dużo przekleństw (bo takie opinie czytałam), ale wszystko to wg mnie naprawdę pasowało do całego przedstawionego świata i kompletnie mi nie przeszkadzało. Dodawało wręcz uroku. Dawno już nie czytałam książki, przy której bym tyle razy prychnęła. ;) Przyznaję, że nie jestem jakimś wielce wybrednym czytelnikiem, ale naprawdę nie rozumiem tych skrajnych opinii, które przy tej książce widziałam. Osobiście wzięłam się już za tom drugi i na razie wciąż jestem usatysfakcjonowana. :)
A Wy jakie macie zdanie? Faktycznie ta książka jest taka kiepska i to coś nie tak z moim gustem, i poczuciem humoru? (ʘ‿ʘ)
#bookmeter
@Postronny: Czemu zaraz zachwytów? Bez przesady. Podobała mi się, ale do zachwytu jeszcze trochę brakuje. :) A ja widzisz nie rozumiem właśnie takich opinii jak Twoja. Jakiego tu stylu szukać? Jakie żenujące wykonanie? To miało być proste. Jak będę chciała pięknej, wyniosłej formy i stylu to sobie poezję poczytam. ;)
@Jainapl: Dałaś 9/10. Co oznacza ta ocena jeśli nie zachwyt?
Nie chodzi o to, żeby ta książka była wyniosła. Chodzi o to, żeby jej czytanie nie sprawiało bólu. Nie oczekiwałem wiele po