Wpis z mikrobloga

Mireczki drogie, mam pewnien problem. Otóż mam Lenovo G500H i badziewną grafikę AMD Radeon 8500M. Problem w tym, że nie przełącza się ona z grafiki Intela, gdy laptop jest pod obciążeniem. Podobno ten problem rozwiązuje sterownik wersji 13.12. Więc chciałbym zainstalować go. Robię wszystko podane w tej instrukcji:

[LINK]( https://support.zspace.com/hc/en-us/articles/203855049-Screen-flickering-Downgrade-AMD-driver)

Ale problem w tym, że w menadżerze urządzeń pokazuje mi ciągle wersję najnowszą (14.501.1003.0). Próbowałem też odinstalowania programu Catalyst Control Center jak polecają na stronie AMD, ale również bez skutku.
Oczywiście po tych działaniach próbowałem instalacji wersji 13.12. Restart laptopa też robiłem.

Proszę, podrzućcie jakieś rozwiązanie tego problemu, na prawdę nie wiem jak to ugryźć.

• 2
Dell z podobnymi parametrami here. Ustawiasz wszystko w konfiguruj przełączanie grafiki? Prawy na pulpit i tam. W większości gier ci nie pokaże że używa radeona, ale będzie to robił, zaufaj sprawdzałem. Możesz przetestować na Rome II albo Attila, total war oba. Też o tym czytałem, ale raczej bez sensu jeśli to chodzi o gry, nigdy nie będzie ci pokazywał którą grafę używasz jeśli twórcy o tym nie pomyśleli, korzystaj z tego paneli
dzikiwonsz - Dell z podobnymi parametrami here. Ustawiasz wszystko w konfiguruj przeł...

źródło: comment_GGc58QZLkod3JgmlusaPXfEygQnMzzno.jpg

Pobierz
@dzikiwonsz: Wszędzie mam ustawioną wysoką wydajność.

W sumie konkretnie chodzi mi o Cities:Skylines. Kupiłem kilka dni temu. Grać się da jak najbardziej, lecz po kilkunastu minutach obraz mi skacze. Grać się nadal da, lecz nie jest to komfortowe. Z tego wywnioskowałem, że karta się nie przełącza, a myślę, że by pociągnęła ten tytuł. Z tego co wyczytałem po prostu aktualizacje powyżej 13.12 skopały włączanie się Radeona przy większym obciążeniu grafiki. Wybróbuję