Wpis z mikrobloga

@donsalamanca: Już widzę jak ssd przyspieszy mu rendering albo doda fps w grze. Co tą bojówka ssd pierdzieli to ja nawet nie. CAD włączy się szybciej (na pewno nie będą to różnice 30s vs 5s)
  • Odpowiedz
@podstawiony: @Mayrus: @artos: @kamil150794: Szczerze powiem, że jestem zielony w temacie SSD. Pytanie było w sumie z ciekawości, ale jeżeli wydatek rzędu 100 zł odmłodziłby mi mojego już ponad trzyletniego lapa, to czemu nie. Czy kupię za tyle SSD? Chodzi rozumiem o postawienie samego systemu na dysku wielkości rzędu 32 czy 64 GB? Czy byłby on podpinany z zewnątrz, czy może można wsadzić takie coś w miejsce HDD,
  • Odpowiedz
  • 0
@florekflorek: na stary hdd mozesz dokupic kieszen usb i uzywac go jako dysk zewnetrzny lub jesli masz miejsce wpiac go jako drugi dysk do komputera tak jak ja to zrobilem ze swoim.
  • Odpowiedz
@florekflorek: Sprawdź czy w trakcie bieżącej pracy masz obciążenie pamięci na poziomie 70-80% przy ciągłym obciążeniu dysku, jeśli tak to masz a mało ramu i powinieneś poczuć różnicę, 4GB to Chrome + system może spokojnie zadławić.
  • Odpowiedz