Aktywne Wpisy

Mantusabra +15
#przegryw podajcie jakieś synonimy do słowa przegryw. Mi ciekawe słowo przyszlo na myśl- cudak. Rzadko się używa tego słowa uguem, ale jest guem ciekawe asz asz

ignis84 +640
Hej, żyję ;-)
Mniej pisałam ponieważ nie czułam się zbyt dobrze, ale ból został całkiem nieźle spacifikowany. Czasem sobie o mnie przypomni, ale wtedy proszę o doraźny zastrzyk przeciwbólowy, oprócz tego na stałe jestem podłączona do pompy która podaje mi co godzinę morfinę. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka to jest ulga kiedy, tak bardzo nie boli.
Okazało się, że z naświetlań nici, mogą przynieść więcej szkody niż pożytku.
Zostaje jedynie operacja,
Mniej pisałam ponieważ nie czułam się zbyt dobrze, ale ból został całkiem nieźle spacifikowany. Czasem sobie o mnie przypomni, ale wtedy proszę o doraźny zastrzyk przeciwbólowy, oprócz tego na stałe jestem podłączona do pompy która podaje mi co godzinę morfinę. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka to jest ulga kiedy, tak bardzo nie boli.
Okazało się, że z naświetlań nici, mogą przynieść więcej szkody niż pożytku.
Zostaje jedynie operacja,

Laptop to lenovo Z580a (intel HD4000 + GT630M).
#laptop #laptopy #notebook #lenovo #mistrzpainta #tv #komputery
Komentarz usunięty przez autora
@Obserwator_z_ramienia_ONZ
@zakowskijan72: to akurat wiem, że analog-digital, ale interesujące jest to co mówisz w drugiej części; w samym lapku mimo kiepskiej matrycy obraz też mógłbym nazwać żyletą, a na telewizorze
jeszcze taki jeden fakt, telewizor w obrazie ze stacjonarki wyświetla 1920x1080&60Hz, a z laptopa pokazuja 1080p&60Hz, taka ciekawostka
matryca jest jaka jest, ale to raczej standard w półce poniżej kilku tysięcy złotych, też przyzwyczajony jestem do ekranów MVA czy choćby amoled w telefonie, a ten TN w lapku jest jaki jest
@przemek6085: Rozdzielczość ta sama? Bo jak masz na lapku np. 1440 a na telewizorze 1920 to jeden piksel laptopa zajmuje 1.[3] piksela telewizora, więc nie ma wuja we wsi, żeby nie trzeba było stosować pewnego "rozmywania".
Poza tym sterowniki niektórych lapcoków starają się "poprawić" renderowanie liter w zależności czy kolory w matrycy ułożone są RGB, BGR czy jeszcze w inne ciekawe wzory. Może Twój lapcok stara się być po prostu za cwany?
jednak np. sam pulpit wygląda na pc #!$%@? żywo (człowiek przyzwyczajony to nie docenia), a na lapku bardzo przeciętnie, może laik nawet nie powie, że z tym obrazem jest
@przemek6085: Wiesz, czasy kiedy 1 == 1 w grafice się jakiś czas temu skończyły, teraz przy renderowaniu obrazu używa się "profilu monitora", "przestrzeni barw", "temperatury obrazu" i innych tego typu modyfikatorów, może matryca w Twoim lapcoku jest na tyle dobra, że pokazuje żywe kolory bez konieczności ich "podkręcania"? Albo odwrotnie - Twój telewizor dobrze oddaje barwy?