Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +812
Dopóki nie miałem dziecioka w wieku przedszkolnym, żyłem w błogiej nieświadomości, że na początku jesieni, gdy tylko pierwsze liście zaczną spadać z koron drzew, rozpoczynają się #!$%@? igrzyska w zbieraniu kasztanów.
Mój 3-latek dostał zadanie domowe, żeby pozbierać dary jesieni. Kasztany, żołędzie, szyszki, jakieś kolorowe liście.
Wziąłem młodego do pobliskiego parku, gdzie moim oczom ukazał się batalion matek z dziećmi z reklamówkami z biedronki. Dzieci przepocone, matki #!$%@?, że nie mogą tiktoka
Mój 3-latek dostał zadanie domowe, żeby pozbierać dary jesieni. Kasztany, żołędzie, szyszki, jakieś kolorowe liście.
Wziąłem młodego do pobliskiego parku, gdzie moim oczom ukazał się batalion matek z dziećmi z reklamówkami z biedronki. Dzieci przepocone, matki #!$%@?, że nie mogą tiktoka

Ryneczek +100
Dzień dobry. Przypominam, że Niemcy to naród wiecznych barbarzyńców i zbrodniarzy wojennych.
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska
#4konserwy #iiwojnaswiatowa #dziendobry #polska

dlaczego po dodaniu event handlera
evm.EVMchanged += evm_EVMchanged;przy wywołaniu zdarzenia debuger pokazuje, że zdarzenie jest null?
private void EVMchangedHandler(VMEventsArgs e){
if (EVMchanged != null)
{
EVMchanged(this, e);
}
}
#csharp
private void EVMchangedHandler(VMEventsArgs e){
if (EVMchanged != null)
{
EVMchanged(this, e);
}
}
W Klasie MainWindow w konstruktorze subskrybuje i mam metodę obsługi zdarzenia:
evm.EVMchanged += evm_EVMchanged;
}private void evm_EVMchanged(object sender, EventArgs e)
{
class EventsViewModel : ViewModel
{
public event EventHandler EVMchanged;
private void OpenFileCommand()
{
EVMchangedHandler(e);
}
}
private void EVMchangedHandler(VMEventsArgs e)
{
if (EVMchanged != null)
{
EVMchanged(this, e);
}
}
public partial class MainWindow : Window
{
public MainWindow()
{
evm.EVMchanged += evm_EVMchanged;
}
private void evm_EVMchanged(object sender, EventArgs e)
{
evm.Pennding = true;
}
}
to jest metoda obsługi zdarzenia
pokazałem już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
juz sprawa rozwiązana - miałem osobny datacontext dla tej kontrolki i zdarzenie zostało podnoszone przez inny obiekt