Aktywne Wpisy
Doxori +284
To jest niesamowite jak 8 lat temu wszyscy tutaj najeżdżali na Tuska. A teraz cały wykop zawalony Tuskiem jako bohaterem i cesarzem Europy i jakiekolwiek słowa krytyki w jego stronę są już wyzwiskami, że głosujesz za pisem albo konfederacja. Jestem ciekawy jak to będzie wyglądało po 8 lat znowu. #sejm #tusk
#tvpis #polityka #sejm Można być za pisem bądź nie, ja akurat jestem zdecydowanym przeciwnikiem ostatnich 8 lat, ale jeśli chodzi o zmiany związane z tvp trzeba przyznać, że są one niekonstytucyjne i możliwe zmiany w mediach są możliwe dopiero po zmianie ustawy, której dzisiejsza koalicja z 13 grudnia nie może zmienić ze względu na brak większości, żeby odrzucić weto Prezydenta.. Dlatego ja rozumiem zmiany, ale trzeba robić to zgodnie z prawem..

Dodaj 10GB do vm.
Zrozum na ułamek sekundy po naciśnięciu ENTER że #!$%@?łeś tak bardzo mocno bo pomyliłeś się o jeden rząd wielkości.
Wywal w powietrze serwer, spanikuj kernel i odetnij się od całego środowiska
smutna_zaba.dmp
ILO nie działa z jakiegoś powodu.
Jedź przez pół miasta by zresetować maszynę.
W czasie jazdy dowiedz się że maszyna wstała bo się fsck włączył przy starcie raidu.
Wracaj.
Wszystko działa, ale kawy już pić nie muszę:P
#it #informatyka #serwery #piatek13
@SHHHHHEEEEEEEEIIIITT: Cała prawda o adminowaniu.
Nie dość, że praca admina jest niewdzięczna to jeszcze niedoceniana... :) Programistów potrafią zatrudniać firmy na pęczki, tak że nie mają się gdzie mieścić, a admini często zajmują jakiś mały pokoik w 2-3 osoby i jednocześnie muszą ogarnąć infrastrukturę serwerową firmy, służyć za helpdesk dla programistów i pań z księgowości. Jak firma jest mała to jeszcze przy okazji ogarniają monitoring
@RottenKitten: no właśnie ILO nie wstawało z jakiegoś powodu, tego jeszcze nie zdebugowałem czemu się nie podniosło. Stary HPek.
A co do reszty to się w 100% zgadzam, odwieczna wojna Dev - SysOp. Ja się bronię rękami i nogami przed pracą w trybie NOC, już za stary na to jestem :P
@blubi_su: o #!$%@?, przeczytałem LILO... chyba powinienem rozłączyć się natychmiast z produkcyjnych serwerów... :D
@RottenKitten: Uojezuniu jak ja dawno poczciwego LILO nie widziałem :) Teraz wszystko na GRUBie już. Ale powiadam Ci kolego że dziś piątek 13tego i lepiej się skupić na uacie i teście a z produkcją dac sobie spokój :P