Aktywne Wpisy
MarianJanusz +9
Uwaga bo pojadę teraz trochę ruską onucą. Ale czy z perspektywy tych dwóch lat rzeczywiście opłacało się Ukraińcom stawiać opór? Kilkaset tysięcy zabitych. Miliony uciekło z kraju. Całe miasta w gruzach. Zapaść gospodarcza. A co było alternatywą? Alternatywą było po prostu dać ruskim wjechać czołgami do Kijowa. Zełenski by pewnie trafił do łagru, a kilku innych wypadło z oknien. Władzę przejęłaby jakaś moskiewska pacynka i tak by się im dalej żyło na
krewetkowa_zupka +245
A racjonalizm jest megalomanią, gdy wspominałem o czasach mocno przed człowieczych i synergii wszechświata... Dobranoc.
już napisałem, co o myślę, o tej "prawdzie"....
- to jest właśnie megalomania "mądrości" człowieka, a nie racjonalizm jako postawa naukowców.
Megalomania, której Ty ulegasz.
Zapraszałem ponownie na spotkanie celem poznania struktury wszechświata. Nauka jeszcze tam nie dotarła a setki tysięcy ludzi i owszem, już dziesiątki tysięcy lat temu. Czy zechcesz wysłuchać? Czy udowodnisz zamkniętość umysłu?
To nie jest żadna "prawda", tylko rzeczywisty stan rzeczy - coś pomiędzy/ponad religią a nauką a żadna z nich tam nie dotrze gdy człowiek może, bo tak wszechświat jest skonstruowany.