Chyba najżałośniejszy postrzał w historii filmu wsadził do „Kiler-ów 2-óch” Juliusz Machulski. Zwróćcie uwagę na montaż: @Cezary_Pazura otrzymujący kulkę bardzo wyraźnie zmienia się w swojego dublera w trakcie salta przez biurko. Tom Cruise nie potrzebuje dublera by biegać po szybach Burdż Chalifa w Dubaju a Czaruś nie potrafi zrobić fikołka przez biurko. #film #cringe
@Pacjent: Może mu nie pozwolili. Jestem w stanie sobie wyobrazić, że na wszelki wypadek wynajmują kaskadera, bo jakby główny aktor sobie coś zrobił, to byłaby obsuwa.
Ja tam za każdym razem jak to widziałem to zakładałem, że to zamierzony kiczowaty patent komediowy. Przecież ktoś kto to montowal był świadomy, że to widać.
@prosteraczej: montaż to późniejszy proces, #!$%@? się bo to też nie było stałe ujęcie, tylko kamera była w ruchu. Inne lata, inne technologie etc. etc. :)
@prosteraczej: Przepraszam, zły nick przypiąłem do komentarza a na początku chciałem odpowiedzieć Tobie. Są ludzie, którzy oglądają to co wychodzi na wizje. Rozumiem, że to o czym wspomniałeś tyczy się oglądania na necie?
Widział ktoś ostatnio polski film z dobrym dzwiękiem ? Wszystkie które ja oglądałem (nie dużo) mają super głośna muzykę i super ciche dialogi... A killer i tak wymiata :)
@Niedokonczone_Zdani: pamiętam że jak Kilerów 2-óch był "świeżym" filmem to zostałem bohaterem rodziny i osiedla bo jako jedyny to zauważyłem #wygryw #feels
@kabacik: to nie tylko problem polskich filmów, sam dużo zagranicznych oglądam i w większości przypadków jak chce obejrzeć film w nocy to nie potrafię dobrać głośności bo efekty zawsze są za głośne w stosunku do dialogów... nieraz musiałem wywalić taki film i pobrać wersje z lektorem bo wtedy mam to unormowane.
To jest chyba po prostu jaka nowa moda/trend czy jak by to nazwać ... z tym ze to się
"kłamca"
I nie wiem czy ci wierzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ten co montował, też to przecież musiał widzieć_
To jest chyba po prostu jaka nowa moda/trend czy jak by to nazwać ... z tym ze to się