Aktywne Wpisy

_gabriel +52
Żyjemy w czasach, gdzie ku%$#stwo staje się czymś normalnym i pożądanym przez społeczeństwo. W historii świata jeszcze nie było takiej sytuacji, gdzie degeneracja była tak silnie promowana za pomocą mass mediów i pompowane były w to tak potężne pieniądze. W ciągu 10-15 lat normy tak się przesunęły, że prawdziwi, normalni ludzie nie potrafią się odnaleźć w obecnej rzeczywistości i popadają w nałogi oraz depresję.
Ateizm jest dość nowym i powszechnym zjawiskiem, wielokrotnie
Ateizm jest dość nowym i powszechnym zjawiskiem, wielokrotnie

Rabusek +86

![Jelcz 3. generacji. Nowe modele szansą na przyszłość [ANALIZA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/258c4b3ccb962122a51fe37de309ea6e4f14f603d36038117088bb75b30c3798,q70.jpg)

Mam pewien dziwny problem w node.js
Chciałem postawić na jednym serwerze dwa niezależne od siebie projekty mozilli popcorn.webmaker.
https://github.com/mozilla/popcorn.webmaker.org
Mniej więcej to się udało.
Każdy projekt używa osobnej bazy mySQL oraz osobnej Mongo.
Każdy projekt ma osobną bazę userów.
I problem w tym że kiedy stworze usera o takim samym username w jednym i drugim projekcie to przechodząc do "My Makes" (lista stworzonych przez usera prezentacji) to widzę listę z prezentacjami jednego jak i drugiego usera.
Co dziwne jako user1 mogę usunąć prezentacje stworzone tylko przez user1.
Byłbym wdzięczny gdyby jakiś obeznany mirek pomógł mi w rozwiązaniu tego problemu lub naprowadził na drogę do tego rozwiązania. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nodejs #programowanie #informatyka #pytanie #pytaniedoeksperta #mozilla
Tylko w obrębie aplikacji. Użytkownicy aplikacji nie różnią się niczym od aplikacji w PHP.
Userzy są zapisywani w bazie mySQL.
Aplikacja główna składa się z kilku podaplikacji:
MakeAPI :5010
Login :3010
Valet :4010
Popcorn :80
NoxMox :13319
Webmaker :7070
Druga aplikacja główna też stoi na podaplikacjach tylko są uruchomione na innych portach.
Do tego dochodzi elasticsearch.
Nawet jak uruchomię tylko jedną aplikacje to i tak widzę projekty obu userów.
Wygląda
Podczas zapisu prezentacji sprawdzałem czy nie zapisują się do tej samej bazy ale zapisują się do osobnych. To dziwne zjawisko tak jakby aplikacja nie wyszukiwała prezentacji w zdefiniowanej bazie a we wszystkich możliwych (mongoDB).