Wpis z mikrobloga

Witajcie mirki !
Mam pewien dziwny problem w node.js
Chciałem postawić na jednym serwerze dwa niezależne od siebie projekty mozilli popcorn.webmaker.
https://github.com/mozilla/popcorn.webmaker.org

Mniej więcej to się udało.
Każdy projekt używa osobnej bazy mySQL oraz osobnej Mongo.

Każdy projekt ma osobną bazę userów.

I problem w tym że kiedy stworze usera o takim samym username w jednym i drugim projekcie to przechodząc do "My Makes" (lista stworzonych przez usera prezentacji) to widzę listę z prezentacjami jednego jak i drugiego usera.

Co dziwne jako user1 mogę usunąć prezentacje stworzone tylko przez user1.

Byłbym wdzięczny gdyby jakiś obeznany mirek pomógł mi w rozwiązaniu tego problemu lub naprowadził na drogę do tego rozwiązania. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#nodejs #programowanie #informatyka #pytanie #pytaniedoeksperta #mozilla
  • 7
@jurny_juhas:
Tylko w obrębie aplikacji. Użytkownicy aplikacji nie różnią się niczym od aplikacji w PHP.
Userzy są zapisywani w bazie mySQL.

Aplikacja główna składa się z kilku podaplikacji:
MakeAPI :5010
Login :3010
Valet :4010
Popcorn :80
NoxMox :13319
Webmaker :7070

Druga aplikacja główna też stoi na podaplikacjach tylko są uruchomione na innych portach.
Do tego dochodzi elasticsearch.

Nawet jak uruchomię tylko jedną aplikacje to i tak widzę projekty obu userów.
Wygląda
@Cronox: No niestety, nie pomogę Ci, bo nie znam tej apki. Ale takie zachowanie ewidentnie świadczy, że obie aplikacje korzystają z jednej bazy danych. Inaczej takie zachowanie nie miałoby miejsca. Sprawdzałeś konfigurację? Bo często tak jest, że myślisz, że coś jest ok, a potem się okazuje, że pierdoła była przyczyną problemu :)

@jurny_juhas: Sprawdzałem confy, wieeele razy :D
Podczas zapisu prezentacji sprawdzałem czy nie zapisują się do tej samej bazy ale zapisują się do osobnych. To dziwne zjawisko tak jakby aplikacja nie wyszukiwała prezentacji w zdefiniowanej bazie a we wszystkich możliwych (mongoDB).