Wpis z mikrobloga

@DiKey: css wprowadza zmienne i są już niszowo dostępne, chociaż ich używanie jest porównywalne do zabawy w es6 a po drugie od dawna css istnieje praktycznie tylko od SASSa do LESSa :P
  • Odpowiedz
@npsr:

a po drugie od dawna css istnieje praktycznie tylko od SASSa do LESSa :P

Na WordPressie jeszcze zasadniczo bez SASSa czy LESSa, czy SCSSa. Choć widywałam już
  • Odpowiedz
@moon5: na wordpressie to występuje w zależności od tego kto koduje. Co ma do tego domyślna skórka? :P
Poza tym przypominam, że wordpress to przestarzały syf i zastanawiam się, kto z własnej woli w dzisiejszych czasach go instaluje :)
  • Odpowiedz
@npsr:

na wordpressie to występuje w zależności od tego kto koduje. Co ma do tego domyślna skórka? :P

OK. Ja na przykład używam teraz na swojej stronie domyślnej skórki sprzed 3 sezonów, Twenty Twelve, gdzie przerobiłam i "dorobiłam"
  • Odpowiedz
kwestie bezpieczeństwa na przykład

@moon5: haha :D WordPress i bezpieczeństwo. Śmiechłem :)

Jak masz bloga i nie chcesz zmieniać systemu - spoko. Jeśli nie zależy Ci na szybkości. Spoko.

Co nie zmienia faktu, że zaczynając teraz masz lepsze możliwości, więc po co :) OK, nie polecę żadnych w php, bo nie znam za bardzo. Pod node za to chociażby pencilblue z możliwością importu danych z
  • Odpowiedz
@npsr:

haha :D WordPress i bezpieczeństwo. Śmiechłem :)

Owszem, wiem coś o tym. Odczułam to boleśnie i sama szukałam złośliwego kodu. Nie raz były z tym problemy (hostingi też chyba miałam słabe, jeśli chodzi o kwestie bezpieczeństwa), ale teraz na wp.com już jestem mniej zagrożona, ale kto wie... I tak muszę się z nimi skontaktować w paru sprawach (inżynierowie z wp.com).

Nie znam node i odłożyłam to na potem. Na
  • Odpowiedz
@npsr: Uczę się powoli, a planuję przyspieszyć :) Może się uda.

Do tej pory raczej "bawiłam się" CSS-ami, plikami PHP i instalacjami na hostingach.
  • Odpowiedz
@npsr: Coś tam umiem... Ale to nadal za mało. Wiem, że czasami jest wkurzające i bywa męczące.
Najważniejsze, że nie nudne :D
  • Odpowiedz
@moon5: i nigdy nie dojdziesz do momentu w którym nie będzie się można nauczyć czegoś nowego. I tak do śmierci. Naszej lub komputerów :)
  • Odpowiedz
@npsr: :)))

Zawsze to lepsze niż nudna czy/i męcząca praca. Ale liczę, że kiedyś osiągnę poziom, gdy będą mogła zwolnić tempo nauki. I mieć więcej czasu dla siebie.
  • Odpowiedz