Wpis z mikrobloga

Piękna #gownoburza zwolenników #nvidia i #amd dotycząca nadchodzących GPU oraz technologii w nich użytych.

Choć jakkolwiek, wiedzy nie można im odmówić, wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałem.

Polecam przygotować popcorn.

#pcmasterrace #hardware #komputery

http://boards.4chan.org/g/thread/45822482/so-is-there-an-eta-on-the-r9-300-series-yet
Shewie - Piękna #gownoburza zwolenników #nvidia i #amd dotycząca nadchodzących GPU or...

źródło: comment_1Ioa3YW6hgWyIE84RCnvZ4yEUgIwJOJK.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shewie: Co by AMD nie wypuściło to i tak nie kupie już nic od nich, CPU to puste rdzenie i mhz, GPU to jedyne do czego się nadają to do ogrzewania pokoju w zimę a sterowniki przyprawiają o bóle głowy, hotfixy hotfixów :|

Of course jeżeli chodzi o samą wydajność GPU to jest ok.
  • Odpowiedz
@login_zajety_sic: sam jestem posiadaczem od niedawna karty Nvidii będąc przez 4 poprzednie lata w posiadaniu kart Radeon, jestem zadowolony nawet bardzo z wydajności 970 od MSI, ale ja nie stawiałbym AMD na przegranej pozycji...

Z tego co widać to nowa seria od AMD może być bardziej rewolucyjna niż ewolucyjna w stosunku do poprzedniej/obecnej gereracji 2xx, i nawet nie wiedząc czy wsadzą 20nm GPU to samo wywalenie pamięci GDDR5 i zastapienie
  • Odpowiedz
@Shewie: Problem z AMD jest taki że za każdym razem pokazują jakie to nie będą rewolucyjne ich produkty i jak miażdżą konkurencje, jakieś z dupy wykresy itd. Przychodzi sprzęt do testów i jedno wielkie rozczarowanie bo jednak nie jest tak jak miało być. Ponoć teraz coś ma się ruszyć u AMD i tym razem ponoć będą w stanie konkurować z intelem / nvidia.

Mam wielką nadzieje na to tak samo
  • Odpowiedz
@login_zajety_sic: Czy puste? Nie zgodzę się. Miałem jakiś czas temu FX8120 i w Cinema 4D i After Effects spisywał się bardzo dobrze. Jeśli używamy go do takich zastosowań to są to najlepsze procesory pod względem jakości w stosunku do ceny. Takiego FX kupiłem 2 lata temu za 600 zł... Natomiast jeśli ktoś używa komputera do mniej profesjonalnych rozwiązań, to rzeczywiście Intel będzie lepszy.
  • Odpowiedz
@login_zajety_sic: o czym ty mówisz ? przecież od 5 lat amd i nvidia grzeją siętak samo, mają podobną wydajność i takie same temperatury, czarnolisto z miejsca bo dawno takiego bullshitu nie słyszałem za 3 miesiące gtx 970 będzie wart 900-1000 zł bo będzie takim gównem w porównaniu do r9 380x
  • Odpowiedz
@Shewie: Ale tu nie ma o czym dysktuować, oczywiście, że nVidia. Ja się z AMD wyleczyłem dość dawno, mając dość pierkarników (o ile w PC można to ogarnąć, to nikomu nie życzę laptopa na ich układach, pamiętam swojego Turionka z Radeonem, który się przegrzewał na normalnej pracy i trzeba ho było onderlockować (żeby nie wbijałna swój maksymalny takt), czy jaki tam jest prawidłowy termin).
  • Odpowiedz