@Shewie: nie siedzę w temacie jakiś czas i już prawie zapomniałem o wojnach zwolenników kart graficznych xD lepsze niż nasze bojówki systemów mobilnych
@Shewie: Co by AMD nie wypuściło to i tak nie kupie już nic od nich, CPU to puste rdzenie i mhz, GPU to jedyne do czego się nadają to do ogrzewania pokoju w zimę a sterowniki przyprawiają o bóle głowy, hotfixy hotfixów :|
Of course jeżeli chodzi o samą wydajność GPU to jest ok.
@login_zajety_sic: sam jestem posiadaczem od niedawna karty Nvidii będąc przez 4 poprzednie lata w posiadaniu kart Radeon, jestem zadowolony nawet bardzo z wydajności 970 od MSI, ale ja nie stawiałbym AMD na przegranej pozycji...
Z tego co widać to nowa seria od AMD może być bardziej rewolucyjna niż ewolucyjna w stosunku do poprzedniej/obecnej gereracji 2xx, i nawet nie wiedząc czy wsadzą 20nm GPU to samo wywalenie pamięci GDDR5 i zastapienie
@Shewie: Problem z AMD jest taki że za każdym razem pokazują jakie to nie będą rewolucyjne ich produkty i jak miażdżą konkurencje, jakieś z dupy wykresy itd. Przychodzi sprzęt do testów i jedno wielkie rozczarowanie bo jednak nie jest tak jak miało być. Ponoć teraz coś ma się ruszyć u AMD i tym razem ponoć będą w stanie konkurować z intelem / nvidia.
@login_zajety_sic: Czy puste? Nie zgodzę się. Miałem jakiś czas temu FX8120 i w Cinema 4D i After Effects spisywał się bardzo dobrze. Jeśli używamy go do takich zastosowań to są to najlepsze procesory pod względem jakości w stosunku do ceny. Takiego FX kupiłem 2 lata temu za 600 zł... Natomiast jeśli ktoś używa komputera do mniej profesjonalnych rozwiązań, to rzeczywiście Intel będzie lepszy.
@login_zajety_sic: o czym ty mówisz ? przecież od 5 lat amd i nvidia grzeją siętak samo, mają podobną wydajność i takie same temperatury, czarnolisto z miejsca bo dawno takiego bullshitu nie słyszałem za 3 miesiące gtx 970 będzie wart 900-1000 zł bo będzie takim gównem w porównaniu do r9 380x
@Shewie: Ale tu nie ma o czym dysktuować, oczywiście, że nVidia. Ja się z AMD wyleczyłem dość dawno, mając dość pierkarników (o ile w PC można to ogarnąć, to nikomu nie życzę laptopa na ich układach, pamiętam swojego Turionka z Radeonem, który się przegrzewał na normalnej pracy i trzeba ho było onderlockować (żeby nie wbijałna swój maksymalny takt), czy jaki tam jest prawidłowy termin).
Choć jakkolwiek, wiedzy nie można im odmówić, wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałem.
Polecam przygotować popcorn.
#pcmasterrace #hardware #komputery
http://boards.4chan.org/g/thread/45822482/so-is-there-an-eta-on-the-r9-300-series-yet
Of course jeżeli chodzi o samą wydajność GPU to jest ok.
Z tego co widać to nowa seria od AMD może być bardziej rewolucyjna niż ewolucyjna w stosunku do poprzedniej/obecnej gereracji 2xx, i nawet nie wiedząc czy wsadzą 20nm GPU to samo wywalenie pamięci GDDR5 i zastapienie
Mam wielką nadzieje na to tak samo