Wpis z mikrobloga

Na Wigilię proponuję Karpia a la Chambord wg przepisu z 1910 roku:

Karp a la Chambord jest jedną z najwykwintniejszych potraw i bywa podawany na największych ucztach.

Karpia mleczaka (3—4 kilo) oczyścić z łuski, a zrobiwszy małe nacięcie wzdłuż brzucha, wyjąć wnętrzności wraz z mleczkiem, które sparzyć octem i pozostawić na garnitur. Potem końcem ostrego noża nadciąć grzbiet i ostrożnie zdjąć skórę na przestrzeni 8—10 centymentrów; miejsce to obrane ze skóry naszpikować truflami, które się kraje w równe grube paski; następnie karpia nadziać farszem, który się robi z drugiego małego karpia. #karp #wigilia #bozenarodzenie #lublin #lwow #przepisy #kuchnia

Ciąg dalszy: Karp a la Chambord na stoły świąteczne w 1910 roku w księdze wpisany
rltb - Na Wigilię proponuję Karpia a la Chambord wg przepisu z 1910 roku:

Karp a la ...

źródło: comment_JYTx9Yf8U7NyCSgz3oU6W8MeXc9N4HyL.jpg

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz