Wpis z mikrobloga

#piwo #browarhipster #pijzwykopem #browarciechan

Ostatnio były wpisy o Ciechanie Pszenicznym od @BrowarCiechan E:12,1% A:4,8%. Więc postanowiłem znów go skosztować po ~0,5 rocznej przerwie. Zapach typowy, jest pszenica podbita bananami i goździkami. Smak zależnie od warki gdyż piłem 3 egzemplarze - dwa do 25 lutego i jeden do 4 marca. Ten z nieco dłuższą datą przydatności był nieco bardziej kwaskowaty co zwiększało jego działanie orzeźwiające, te dwa pozostałe nieco bardziej estrowe, oba mogłyby mieć nieco więcej treści, lepsza warka z dłuższym terminem, choć mogło to wynikać właśnie z większej świeżości, poza tym nie ma się w zasadzie do czego przyczepić, moim zdaniem pszeniczne i porter to najlepsze produkty Ciechana.

sektor nr 4