Wpis z mikrobloga

Panowie, to sie zazębia.

Tymochowicz - spec od PR, tworzacy "antysystemowa partie".

Stonoga - "generator lajkow" lolcontent, z okreslonym poparciem.

Antysystemowy Stonoga "zapisuje sie" do antysystemowej partii Tymochowicza, i automatycznie przynosi ze soba konkretne poparcie (220.000 lajkow + rozglos jaki ma). Tadam. Czysty profit, nowa partia z jakims tam poparciem.

Jak dla mnie, to stonoga dzieki radom tymochowicza zaczal lapac "lajki" - na facebooku uaktywnil sie w okolicach kwietnia tego roku.

Zmiana wladzy na stanowisku? - stonoga jest jakby to powiedziec... niepewny - chocby akcja z rachoniem sprzed paru godzin, w ktorej rachon mowi ze stonoga to wspolpracownik sluzb. A o tymochowiczu to nie ma sensu gadac - wystarczy powiedziec "wychowanek urbana".

Czy moze powstanie kolejna partia-wentyl? - upuszczajaca nadmiar powietrza z balonu ktory ciagle pompuje koalicja PO-PSL swoimi aferami?

#polityka #polska #4konserwy #ruchnarodowy #afera #dziensznura
  • 121
  • Odpowiedz
@Ideologia_Gender:

To w sumie tłumaczy też wcześniejsze umizgi Tymochowicza do Wilka (i późniejsze walenie w działaczy własnej partii tego drugiego, zwłaszcza w Wiplera) oraz zapowiedzi Tymochowicza d.t. "konieczności powstania nowej partii" w "TAK czy NIE".

Co jak co ale Tymochowicz ma nosa do wyszukiwania podobnych sobie cwaniaków, widać że nie jest to projekt ad hoc. Pewnie już od paru ładnych miesięcy krąży i sonduje różne środowiska, szukając chętnych. Dopiero co plótł,
  • Odpowiedz
@spluczka: rozmowa z wilkiem byla kolo czerwca, wiec wygladalo by jakby tymochowicz gral na paru frontach na raz. Zabawne ze tez pomyslalem o rozmowie z wilkiem, szukajac od ktorego momentu uaktywnil sie stonoga.

Zalecam obserwacje co sie bedzie dzialo...
  • Odpowiedz
teraz sobie przypominam - wilk nie zrezygnowal ostatnio z kandydowania, i przypadkiem nie sra we wlasne gniazdo? moze dostal propozycje od tymochowicza

@Ideologia_Gender: słyszałem że od pewnego czasu, regularnie spotykają się na obiadkach w restauracjach
  • Odpowiedz
@Vierling: @Ideologia_Gender: takie ciekawostki od współzałożyciela Partii Libertariańskiej, Macieja Dudka.

Cytuję w całości:

"Kiedyś próbowaliśmy założyć Partię Libertariańską z ludzi tu na Forum, bardziej to poszło w stronę zabawy. Ś.p. Margines zaproponował nazwę "Antypartia Libertariańska" (mi się nie podobało) - ale zostało przyjęte. Potem Margines napisał, że angażował się dla zabawy i eksperymentów socjologicznych a nie na serio ;) Temat rozlazł się w końcu - próbowałem jeszcze bezskutecznie animować to
  • Odpowiedz
aham?

@RPG-7: "Na pewno niejeden z Was ma jakąś przeszłość związaną z aktywnością społeczną/małą polityką" ;)

Nie wiem, może jakiś były współpracownik Tymochowicza/Palikota. Polecam sygnaturkę.
  • Odpowiedz
@spluczka: no właśnie widzę i nie wiem o co kaman... ale skoro już 4 lata temu pojawił się taki pomysł... no cóż.. jak zwykle będzie beka że tymochowicz wypromuje partie antysystemową a Korwin wciąż nie w parlamencie
  • Odpowiedz
no właśnie widzę i nie wiem o co kaman... ale skoro już 4 lata temu pojawił się taki pomysł... no cóż.. jak zwykle będzie beka że tymochowicz wypromuje partie antysystemową a Korwin wciąż nie w parlamencie

@RPG-7: być może osoba ukrywająca się pod pseudonimem "margines" dotarł w końcu ze swoim pomysłem do Tymochowicza, skoro Tymochowicz wyjeżdża z projektem partii która ma mieć identyczną nazwę, t.j. "Antypartia" i dokładnie te same założenia:
  • Odpowiedz