Wpis z mikrobloga

#piwo #pijzwykopem #ocenpiwo #browarhipster #integradegustuje

No to czas na coś intrygującego (99/100 na ratebeerze) przed wami oto jest......

Shattered Dreams z browaru Siren Craftbrew w stylu RIS a dokładniej Imperial Breakfast Stout With Vanilla & Cacao Nibs w skrócie jest dobrze a nawet ma zadatki na urywanie i to zaraz sprawdzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

Alkohol: 9,8%

Czarne, nieprzejrzyste. Piana średnia długo zalegająca w kolorze beżowym drobniutka i spadam do 1cm

W aromacie potężnie wyraziste uderzenie kawy świeżo zmielonej, kakao a dokładnie jakbyśmy gryźli ziarna i lekka nutka fasoli w tle ! Do tego na dalszym planie czarne owoce i dębowa beczka, lekkie przypieczone tosty. Wszędzie pląta się słodka nutka wanilii. Mimo prawie 10% alkoholu jest tak ułożony choćby nosem wciągać piwo nie ma opcji go wyczuć, respekt.

W smaku po prostu na usta ciśnie mi się O #!$%@? URYWA DUPE. Jest gęste, kremowe praktycznie zero wysycenia do tego treściwe i cholernie pijalne ! Do tego w smaku kawa najlepszej jakości zbierana przez dziewice. Potem wchodzi kakao i lekka kwaskowość typowa dla risa. W finiszu totalny smooth wanilli i praktycznie zero goryczki potem pozostaje aromat takiej zimnej kawy i ziemi, lekki popiół.

A teraz najlepsze.... nie rozgrzewa. Totalnie nic ma 9,8% alkoholu ani nie idzie go wyczuć w aromacie ani w smaku po prostu nic pierwszy raz spotykam tak dobrze ułożone piwo Oddin's Tipple klęka i płacze. Minusem jest pijalność i zbyt mała butelka.

Polecam, polecam i jeszcze raz polecam urywa po całości wszystko !

Za butelkę 0,33ml musi dać 22zł

.
Pobierz integra - #piwo #pijzwykopem #ocenpiwo #browarhipster #integradegustuje

No to czas...
źródło: comment_mFu9MIRB5mf90WsZpzDGmVZXF7FqfdKd.jpg
  • 5
  • 0
@integra: Taki lepszy sklep z alkoholem mam ok 70 km od mojej miejscowości w każdą stronę. A moje miasto jest biała plamą na mapie dobrych sklepów z piwami.