Aktywne Wpisy

Ryneczek +1544
Plusują przeciwnicy palenia. Najgorszy możliwy nałóg, ponieważ ma bezpośrednie przełożenie na zdrowie osób postronnych i angażuje je w ten cały śmierdzący proceder. Oni są gorsi od narkomanów. Gdy ćpun daje sobie w żyłę, to nie obrywam jego porcją heroiny. Gdy przechodzi obok mnie palący, to mimowolnie jestem narażony na wdychanie tej trucizny i bierne palenie (w USA ginie przez to 50k ludzi rocznie). Oczywiście palacz spyta "Hej, gdzie moja wolność". A ja
Balonowy21 +46
#wybory Nie minęło nawet tydzień od wybór, a już Tomasz Siemoniak z Koalicji Obywatelskiej zapowiada koniec programu 300 tysięcznej armi. Oznacza to fale zwolnień, likwidację jednostek wojskowych jak za czasów 2007-2015, a pewnie także zerwania kontraktów zbrojeniowych. Oczywiście to również z pewnością powrót do koncepcji, żeby cała Polskę wschodnia oddac w ręce napastnika i bronić się dopiero na linii Wisły. Na pewno możemy się czuć bezpieczni, gratulacje wyboru Polacy..

No to czas na coś intrygującego (99/100 na ratebeerze) przed wami oto jest......
Shattered Dreams z browaru Siren Craftbrew w stylu RIS a dokładniej Imperial Breakfast Stout With Vanilla & Cacao Nibs w skrócie jest dobrze a nawet ma zadatki na urywanie i to zaraz sprawdzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Alkohol: 9,8%
Czarne, nieprzejrzyste. Piana średnia długo zalegająca w kolorze beżowym drobniutka i spadam do 1cm
W aromacie potężnie wyraziste uderzenie kawy świeżo zmielonej, kakao a dokładnie jakbyśmy gryźli ziarna i lekka nutka fasoli w tle ! Do tego na dalszym planie czarne owoce i dębowa beczka, lekkie przypieczone tosty. Wszędzie pląta się słodka nutka wanilii. Mimo prawie 10% alkoholu jest tak ułożony choćby nosem wciągać piwo nie ma opcji go wyczuć, respekt.
W smaku po prostu na usta ciśnie mi się O #!$%@? URYWA DUPE. Jest gęste, kremowe praktycznie zero wysycenia do tego treściwe i cholernie pijalne ! Do tego w smaku kawa najlepszej jakości zbierana przez dziewice. Potem wchodzi kakao i lekka kwaskowość typowa dla risa. W finiszu totalny smooth wanilli i praktycznie zero goryczki potem pozostaje aromat takiej zimnej kawy i ziemi, lekki popiół.
A teraz najlepsze.... nie rozgrzewa. Totalnie nic ma 9,8% alkoholu ani nie idzie go wyczuć w aromacie ani w smaku po prostu nic pierwszy raz spotykam tak dobrze ułożone piwo Oddin's Tipple klęka i płacze. Minusem jest pijalność i zbyt mała butelka.
Polecam, polecam i jeszcze raz polecam urywa po całości wszystko !
Za butelkę 0,33ml musi dać 22zł
.
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@integra: