Aktywne Wpisy
BoroPrimorac +355
Pamiętacie tę żenadę jak uśmiechnięte fajnopolaki z warszawki oglądali obrady sejmu w kinie?
#polska #wybory #sejm #warszawa #nieruchomosci
#polska #wybory #sejm #warszawa #nieruchomosci
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
kotka-a +379
źródło: 4DNJHjIZPRZXybJm
Pobierz

http://www.smaczajama.pl/sklep/userdata/gfx/468b171f38d4a5af7f7d4a71ded6bdd7.jpg - kupiłem przez przypadek takie coś, a skosztować będę mógł dopiero jutro lub w sobotę. Dobre? Jak pić?
I drugie, dotyczące zdjęcia powiązanego. To na prezent i jestem ciekaw Waszych opinii, dobry wybór?
#whisky #alkohol
źródło: comment_9aBfWDpTNEsPbToJ0HeM7Xt2V9HPtWMO.jpg
Pobierz- na czysto, bez niczego. Niektóre nuty nie bedą wyczuwalne.
- odrobinę (ale tak ciut, ciut. Ja do 50 ml dolewam tak ok 5-7 ml) rozcieńczyć. Będzie już wtedy "otwarta", łagodniejsza w smaku i więcej wyłapiesz kubkami smakowymi.
- na lodzie. Schłodzona będzie bardziej "tępa" w smaku. Poczujesz ze to dobra whisky, i moze ze dwie dominujące nuty smakowe.
Przy konsumpcji
@Old_Postman: Jaka?
@avalid: to o tej drugiej możesz jeszcze coś napisać. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja koneserem whisky nie jestem. Piłem sobie od czasu do czasu najpopularniejsze gatunki, zazwyczaj z lodem, ale do niedawna to generalnie nie był rodzaj alkoholu na moją kieszeń.
To nawet whisky nie jest ( a raczej to tennessee whisky nie jest) to taki jakby likier. Miodowy (nawet na etykiecie jest napisane ze to likier) Oni maja hasło "a little bit of honey, and a whole lot of jack" ( coś w ten deseń) i rzeczywiscie- ni to miód pitny, ni to jack ;) dobre
A możesz powiedzieć gdzie ją kupiłeś?
http://www.jurawhisky.com/en_us/our-whiskies/origin
@avalid: myślałem, że w pierwszym wpisie opisujesz Jacka. ;) Jura to na prezent, także nie moim zmartwieniem jest sposób konsumpcji, ale ja bym pewnie pił na czysto, przynajmniej na początku.
Miodowego pewnie bym nie kupił, ale bardzo się spieszyłem + obładowany byłem i dopiero przy kasie się zorientowałem, że to nie zwykła whisky, tylko miodowa. No ale nic, może akurat mi podejdzie.
Jesteś barmanem, tak?
Jakoś tak wyszło ze pracuje za barem a
hostytutki, najemniczki jak się trafi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do Jacka zaopatrz się w lód, ew. do zamrażarki i na shoty- jak wódkę. Z cola piłem tylko miodowego Jima i był ok, wiec to rozwiazanie tez wchodzi w grę ;)