Polska pizza. Ciasto: według uznania, ale najlepiej takie która zawiera mąkę tortową, jajko i mleko. Sos: według uznania, ale najlepiej jak zawiera ketchup (pudliszki), opcjonalnie można dodać koncentrat pomidorowy (pudliszki) Ser: gouda na wage, opcjonalnie można dodać troche mozzarelli (droga), ewentualnie inne sery - na zdjęciu połowa jest z pleśniowym (szaleństwo) Dodatki: szynka konserwowa, boczek, cebula, dużo pieczarek, kukurydza, papryka, salami - według uznania Z dodatków miałem tylko szynke, boczek i cebule
Nie uzywaj jajek do ciasta na pizze, to profanacja. Drozdze, maka, woda, troche soli i cukru, potem odczekaj az sie zrobi plastyczne, ale nie za dlugo bo zacznie "bekać" i bedzie smierdziec. Cala masa ma miec konsystencje plasteliny. Trzymaj na poczatku w okolo 37 stopniach. Najlepiej w ciemnosciach bo sie drozdze zbuntuja, one nie lubia swiatla
Ciasto na pizze musi byc maksymalnie "surowe" i najlepiej bez dodatkow, ale cukier i sol sa
@Gours: po robocie w tak zwanym "Parlamencie Europejskim" stwierdzam ze jest to super skorumpowana instytucja. A Ukraina stala sie jednym wielkim obozem koncentracyjnym a w Polsce nie ma "Ukraincow" sa jedynie mafijne kacapy. Zeby wyjechac musisz zabulic 5k dolcow wiec kogo na to stac? Zdecydowanie nie ludzi z obozu
Ciasto: według uznania, ale najlepiej takie która zawiera mąkę tortową, jajko i mleko.
Sos: według uznania, ale najlepiej jak zawiera ketchup (pudliszki), opcjonalnie można dodać koncentrat pomidorowy (pudliszki)
Ser: gouda na wage, opcjonalnie można dodać troche mozzarelli (droga), ewentualnie inne sery - na zdjęciu połowa jest z pleśniowym (szaleństwo)
Dodatki: szynka konserwowa, boczek, cebula, dużo pieczarek, kukurydza, papryka, salami - według uznania
Z dodatków miałem tylko szynke, boczek i cebule
źródło: 20240916_043025
PobierzCiasto na pizze musi byc maksymalnie "surowe" i najlepiej bez dodatkow, ale cukier i sol sa