Wykop.pl Wykop.pl
  • Główna
  • Wykopalisko235
  • Hity
  • Mikroblog
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Zaloguj się

Popularne tagi

  • #ciekawostki
  • #informacje
  • #technologia
  • #polska
  • #swiat
  • #motoryzacja
  • #podroze
  • #heheszki
  • #sport

Wykop

  • Ranking
  • Osiągnięcia
  • FAQ
  • O nas
  • Kontakt
  • Reklama
  • Regulamin
rowt

rowt

Dołączył 9 lat i 10 mies. temu
  • Obserwuj
  • Akcje 1672
  • Znaleziska 1
  • Mikroblog 1671
  • Obserwujący 0
  • Obserwowane 44
  • Dodane (25)
  • Komentowane (376)
  • Plusowane (1270)
rowt
rowt 21.10.2018, 09:20:03
  • 4
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

iczi
iczi
iczi
21.10.2018, 11:12:02
  • 2
@rowt:
wrzuć tą ilość ale na max dwie doby, potem cc i rozlew, albo filtracja. 160g/20l to dość amerykańska porcja, więc powinna elegancko wjechac :P
  • Odpowiedz
BrowarPERUN
BrowarPERUN
BrowarPERUN
21.10.2018, 15:58:13
  • 2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • Odpowiedz
rowt
rowt 12.10.2018, 10:45:57
  • 4
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

BrowarPERUN
BrowarPERUN
BrowarPERUN
12.10.2018, 12:48:19
  • 2
@rowt:
ani S04 ani US05 nie nadają się na new england. Dają dość czyste profile, no i flokulacja jest wysoka, więc mętności nie uświadczysz.
S-33 - może być, sporo browarów robi NEIPA na S-33 - ale to czasem bywa ryzykowne, chwila nieuwagi i czuć intensywny banan. Można nawet rozważyć T58 w niższej temperaturze (17-18C).
Jest parę płynnych, FM55 dość popularne i w końcu szczep odpowiada wymaganiom stylu - jest dość
  • Odpowiedz
dakcts
dakcts
12.10.2018, 17:31:36 via Android
  • 3
@rowt London Ale III
  • Odpowiedz
rowt
rowt 08.09.2018, 15:18:51
  • 2
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

dakcts
dakcts
08.09.2018, 16:48:04 via Android
  • 2
@rowt ja dawałem raz w 20, potem fermentacja w 21 i było spoko. Były owoce, zero przykrych aromatów i smaków.
  • Odpowiedz
p.....s
p.....s
konto usunięte 08.09.2018, 17:49:33
  • 2
@dakcts: Dokładnie tak. 20 - 21 jest miło owocowo. To jest dobra temperatura do uwarzenia milkshake na tych drożdżach ;-)
  • Odpowiedz
rowt
rowt 01.09.2018, 21:36:38
  • 2
https://www.youtube.com/watch?v=dj8TIJRHpoA

#nostalgia #pezet #noon
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

S.....y
S.....y
konto usunięte 02.09.2018, 04:03:16 via Android
  • 0
@rowt: polecam używanie opcji 'dodaj zdjęcie/url'
  • Odpowiedz
rowt
rowt 15.08.2018, 17:44:35
  • 1
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nivele
Nivele
15.08.2018, 19:51:18
  • 1
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • Odpowiedz
Nivele
Nivele
15.08.2018, 21:05:24
  • 1
@rowt: słód pszeniczny nie posiada łuski która znacznie ułatwia filtrację czyli zasyp z jego dużą ilością często zapycha się i staje podczas wysladzania. Lepszy w tym kontekście ze wolniej przez niego leci co automatycznie podnosi Ci wydajność. Sprzet kupilem tam gdzie mi najtaniej wyszlo, dzis akurat zrobilem zakupy w homebrewing bo mają fajne, przezroczyste fermentory, a zazwyczaj biore w homebeer, bo są jednymi z tanszych jezeli chodzi o surowce, nie
  • Odpowiedz
  • <
  • 1
  • 2
  • Strona 2 z 2
  • >

Osiągnięcia

  • Rocznica
    od 19.01.2022

    Rocznica
  • Gadżeciarz
    od 16.12.2018

    Gadżeciarz

Wykop © 2005-2025

  • O nas
  • Reklama
  • FAQ
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies
  • Hity
  • Ranking
  • Osiągnięcia
  • Changelog
  • więcej

RSS

  • Wykopane
  • Wykopalisko
  • Komentowane
  • Ustawienia prywatności

Regulamin

Reklama

Kontakt

O nas

FAQ

Osiągnięcia

Ranking