@FelippeMassa: Uwazaj, bo mi dokladnie taki borokrzem jednak jebnal postawiony bezpośrednio na kuchence (po kilku razach udanych). Byc moze kwestia duzego plomienia, ktory bardzo rozgrzal te prety na których stala kolba. Ale jebnal
Dobra to będzie wpis z małą giełdą :P #chilizgobim
Zostało mi trochę papryczek 13 różnych odmian po zbiorze i zapakowaniu reszty do zestawów degustacyjnych, które są już w drodze do Mirków :) jest tego tyle co widać na fotce. Wagowo nie wiem ile tego jest, ale zdjęcie chyba to dobrze oddaje.
Najwięcej jest Aji Habanero, Bubblegum Yellow (superhot) oraz mojej krzyżówki na podstawie Aribibi Gusano. Są też Lemon Dropy, Dorset Nagi (superhot),
Szanowni! Czas rozpoczac rozbiorke vol. 4 w moim wykonaniu. Dzis na rozbiory rzucam zapachy dosc nietypowe, bo dosc malo znane w naszym kraju. Cubata nalezy do linii 5 zapachow z linii Parfums de Havane od pana Zolty ktore mialem okazje przetestowac w MonCredo i Cubata zawladnela wtedy moim nosem. Rum, cola i cygara - tak wlasnie pachnie Cubata. Nisean to rzadko spotykany zapach od Parfums de Marly ktorego na szczescie
@MisiuMajonez: kolego, rozumiem i dziekuje za cynk, bo sam bym nie ogarnal :) Po prostu zapytales "niby gdzie" wiec wrzucilem linka do strony na ktora trafilem w ramach wyjasnienia i na wypadek, gdyby ktos tez trafil na wersje amerykanska (rzadko bywam na stronie Guerlain, wiec nawet nie zauwazylem, ze to wersja US)
Proszę chętnych o deklarację i lecę z kolejną rozbiórką po chwili przerwy: Creed Royal Water 3.4/ml Parfums de Marly Pegasus 4.6/ml Parfums de Marly Oajan 4.8/ml Tom Ford Oud Wood 5.6/ml Tom Ford Grey Vetiver 3.6/ml Chanel Platinum Egoiste 3.6/ml
Do tego jeszcze mogę odlać w mniejszych ilościach: Tom Ford Tobacco Vanille Tom Ford Noir de Noir Tom Ford Noir Extreme
@boa_dupczyciel: Ja bylbym zainteresowany: Creed Royal Water - 10 Tom Ford Grey Vetiver 3.6 - 10 Chanel Platinum Egoiste 3.6 - 10 Tom Ford Noir de Noir - 10 (lub 5 jesli to za duzo)
moze jeszcze Tom Ford Oud Wood tylko musze powachac najpierw :D
@red7000: to dolej jak fermentuje - spokojnie z jakas butelkowana lub przegotowana (mi nigdy sie nie chcialo czekac az sie ostudzi). Jak z butelki to jakas zrodlana, mineralki moga dac dziwny posmak.
@red7000: jasna sprawa, tylko woda w temperaturze fermentujacego piwa mniej wiecej i bedzie gitara. Swoja droga, ekstraktu wagowo wyszlo ci idealnie tyle samo 20*12 = 16 * 15, wiec spokojnie 4 litry dolewasz, jak nie jestes pewny pomiaru to dolej 3 i elo
@bonifacy_pankracy: oczywiscie, goryczka wyjdzie nizsza i to z dwoch powodow - gotowales brzeczke o wyzszym ekstrakcie, a rozpuszczalnosc alfakwasow maleje z rosnacym ekstraktem + rozcienczysz sobie te goryczke, ktora masz.