Mam pytanko.
Otóż siorbię sobie kulturalnie i zauważyłem, że "stopka" u podstawy nowego naczynka jest nierówna (naczynie typu cuia). Wystarczy to zetrzeć, na przyklad, papierem ściernym dla równej powierzchni? Czy może podlega to jakiejś reklamacji?
Naczynko przechyla się delikatnie na jedną stronę, widać to gołym okiem i czasami uroni się kropelka albo dwie po ściance. Taka krzywa wieża w Pizie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ta stopka u podstawy
Otóż siorbię sobie kulturalnie i zauważyłem, że "stopka" u podstawy nowego naczynka jest nierówna (naczynie typu cuia). Wystarczy to zetrzeć, na przyklad, papierem ściernym dla równej powierzchni? Czy może podlega to jakiejś reklamacji?
Naczynko przechyla się delikatnie na jedną stronę, widać to gołym okiem i czasami uroni się kropelka albo dwie po ściance. Taka krzywa wieża w Pizie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ta stopka u podstawy
Czy coś takiego w naczyniu z tykwy to pleśń?
Uzywalem naczynka 2 dni, oczywiście wyplukalem naczynko po mate, po czym jeden dzień stało na kaloryferze. Wyglądało i pachniało jak od początku, czyli starym drewnem, jedynie wskoczyly przebarwienia z yerby. Gdy wyschla, zaparzylem pierwsze chimarrao i tak bylo zalewane od godziny ok. 11tej do 22giej, po czym znów było wyplukane. Przez noc stalo na kuchennym blacie.