Będę jutro na jedną noc we Wrocławiu, wynająłem przez booking jakiś apartament który już w nagłówku krzyczał że ma Free Parking i okazało się, że ten free parking to ulica Sienkiewicza gdzie sobie mogę szukać miejsca parkingowego XD
Stąd moje pytanie. Da się tam zaparkowac? Okolice numeru 106 czy jest gdzieś w pobliżu jakiś bezpłatny bądź niedrogi i fajny parking?
@JacekBalcerzak: nie, zobacz na skodę która wyjedzie mi z prawej. Na sekundę się zatrzymała bo dostała czerwone światło w chwili kiedy ja ruszałem i ona też startuje bo dostała zielone.
1) Z daleka widać tramwaj, zapaliło tutaj na chwilę żółte i później znowu czerwone, a tamci z prawej przez chwilę mieli czerwone a potem znowu zielone. Przecież to jest tak absurdalne.
Rozważam kupno nowego roweru MTB i robię rozeznanie, więc będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i porady. Obecnie posiadam takiego Krossa Level R2 z 2014 roku (wtedy około 2k PLN), który jest już trochę zaniedbany i moim zdaniem nie ma co już w niego inwestować w nowe osprzęty, bo zrobi się z tego rower Tezeusza. Ale w latach świetności był jak najbardziej wystarczający. https://www.goride.pl/rowery-gorskie-mtb-meskie/kross-level-r2-2014
Myślę teraz nad czymś z full suspension, bo hardtaila
@Niss +1 do slów @Rinter: śmigałem teraz w Świeradowie na singletrackach, ns bikes synonym tr2. Cudowny rower, polecam. Super podjeżdża, super zjeżdża.
Próbowałem przepisów podgrzybków w sosie śmietanowym z internetu, i nie wychodzi mi tak dobrze jak robi to ojciec, nie ma go więc nie mogę zapytać.
Mam śmietanę 18%, dużo gotowanych podgrzybków, olej kujawski z pierwszego tłoczenia, cebula, pieprz.
Jak to robię: najpierw smażę cebulę z dodatkiem ~ łyżeczki soli, jak lekko zbrązowieje wrzucam grzyby, smażę dłuższy czas, po czym dodaję śmietanę. Po dodaniu śmietany jest bardzo niedobre, dlatego gotuję na patelni dłuższy
@mkorsov @duozoner : sklep ma chyba wszystkie śruby jakie istnieją, ale na sprzedawce (chyba właściciel) trzeba uważać - do najmilszych sprzedawców chyba nie należy XD